avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea copilului pe numele tatãlui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea copilului pe numele tatãlui

Sunt necasatorita si urmează sa am un copil pe care o sa trebuiasca sa-l declar pe numele meu deoarece Tatal nu este in tara. Întrebarea mea este : cand Tatal se întoarce in tara si recunoaște copilul îl pot trece pe numele lui sau rămâne pe numele meu copilul? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adi90 , utilizator 18:03, 25 Martie 2012
Da, tatal poate recunoaste minorul, iar acesta poate lua numele de familie al tatalui sau numele dvs. reunite.
Art. 450. c.civ.
Numele copilului din afara casatoriei.
(1) Copilul din afara casatoriei ia numele de familie al aceluia dintre parinti fata de care filiatia a fost mai intai stabilita.
(2) In cazul in care filiatia a fost stabilita ulterior si fata de celalalt parinte, copilul, prin acordul parintilor, poate lua numele de familie al parintelui fata de care si-a stabilit filiatia ulterior sau numele reunite ale acestora. Noul nume de familie al copilului se declara de catre parinti, impreuna, la serviciul de stare civila la care a fost inregistrata nasterea. In lipsa acordului parintilor se aplica dispozitiile art. 449 alin. (3).
(3) In cazul in care copilul si-a stabilit filiatia in acelasi timp fata de ambii parinti, se aplica in mod corespunzator dispozitiile art. 449 alin. (2) si (3).
Va multumesc pt informație

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume copil cu parinti necasatoriti flavius1980 flavius1980 Buna ziua, As dori sa stiu ce nume de familie ia un copil nou-nascut in cazul in care parintii nu sunt casatoriti iar tatal recunoaste copilul. Multumesc, (vezi toată discuția)
Modalitatea de a prelua numele tatalui - parinti necasatoriti Kitte Kitte Buna ziua Ma intereseaza care este procedura (si ce acte sunt necesare) pentru ca un copil sa preia de la nastere numele tatalui. Parintii nu sunt ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele tatalui stana_i2010 stana_i2010 Cand am nascut copilul eram in proces de divort. Copilul a fost trecut pe numele fostului sot, acesta fiind trecut si la rubrica tata.. Dupa terminarea ... (vezi toată discuția)