avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cerere TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cerere TVA

Am deschis in decembrie 2011 un SRL si doresc sa devin platitior de TVA. Ce trebuie facut ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:34, 25 Martie 2012
Conform art. 2 din OMFP 1984/2011:
Persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 alin. (1) lit. a) si c) din Codul fiscal si care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului trebuie sa depuna la organele fiscale competente o anexa la declaratia de mentiuni, conform modelului stabilit in anexa nr. 1, care serveste la evaluarea intentiei si a capacitatii persoanelor respective de a desfasura activitati economice ce implica operatiuni taxabile si/sau scutite de TVA cu drept de deducere, precum si operatiuni pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate daca taxa ar fi deductibila in cazul in care aceste operatiuni ar avea locul in Romania. Anexa se completeaza cu ajutorul programului informatic de asistenta pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si care poate fi descarcat de pe pagina de internet www.anaf.ro (2) In sensul prezentului ordin, prin organ fiscal competent se intelege organul fiscal in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal persoana impozabila ori in evidenta caruia aceasta este inregistrata ca platitor de impozite si taxe.

Dupa analiza dosarului de catre inspectorii Administratiei Financiare, daca indepliniti criteriile in functie de care se conditioneaza inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile acestia vor verifica daca va desfasurati activitatea la sediul social/domiciliul fiscal sau la sediile secundare.

Textul integral al ordinului mentionat mai sus il puteti citi aici:

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare punct de lucru la sediul social Alexandra88m Alexandra88m Buna ziua, Am deschis un SRL pentru care am optat ca activitatea sa fie desfasurata la benficiar - caz in care nu e necesar un punct de lucru. Cu toate ... (vezi toată discuția)
Platitoare de tva sau neplatitoare di_c_carmen di_c_carmen Buna ziua! Vreau sa deschid o Intreprindere individuala cu obiectul de activitate Prestari servicii - reparatii auto si achizitii si vanzarea de piese auto si ... (vezi toată discuția)
Omfp 1984/2011 Ana Muntianu Ana Muntianu In Monitorul Oficial nr. 361 din 24 Mai 2011 s-a publicat OMFP 1984/2011, ce stabileste ca [b][u]inregistrarea in scopuri de TVA[/u][/b] se poate face dupa un ... (vezi toată discuția)