avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare punct de lucru la sediul social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare punct de lucru la sediul social

Buna ziua,
Am deschis un SRL pentru care am optat ca activitatea sa fie desfasurata la benficiar - caz in care nu e necesar un punct de lucru. Cu toate acestea am nevoie sa ma inregistrez ca platitor de TVA si pentru asta se pare ca e obligatoriu sa am punct de lucru..

In aceasta situatie, daca vreau sa declar punctul de lucru la sediul social, care sunt actele necesare? Am nevoie sa iau inca o data avizul asociatie de proprietari?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandra88m , utilizator 01:14, 8 Iulie 2012
Nu este prevazut nicaieri ca pentru a fi platitior de TVA trebuie sa aveti deschis un punct de lucru...Daca totusi doriti sa aveti un punct de lucru la sediu, va trebui sa faceti o decizie/hotarare a asociatului/asociatilor prin care sa hotarati acest lucru, la care va trebui sa anexati contorul de cuvinte, dovada folosintei spatiului, cererea de inregistrare titpizata si declaratia model 2 si daca se impune avizul asociatiei de proprietari.
Acesta este link-ul, printre altele, unde am gasit informatia:

[ link extern ]

"Criteriile în funcţie de care se condiţionează înregistrarea în scopuri de TVA prin opţiune sunt:
- persoana impozabilă nu se află în situaţia de a nu desfăşura activităţi economice la sediul social sau la sediile secundare.
[...]
În scopul soluţionării cererilor de înregistrare în scopuri de TVA, organele fiscale verifică, pe baza documentelor prezentate de contribuabil, primele două criterii, respectiv:
- dacă desfăşurarea activităţii economice are loc la sediul social sau la sediile secundare;
- dacă administratorii, asociaţii şi persoana impozabilă au fapte înscrise în cazierul fiscal."


Nu ma pricep foarte bine sa interpretez formularile legislative, dar asta inteleg - ca e obligatoriu sa am deschis punct de lucru pentru a putea fi platitor de TVA..?
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
Alexandra88m, utilizator
Organul fiscal, in procedura de inregistrare in scopuri de TVA, intocmeste un punctaj care se acorda in functie de indeplinirea unor criterii. Unul dintre criterii este existenta unui punct de lucru care va mareste punctajul.
Eu vreau sa inregistrez firma in scopuri de TVA si nu inteleg din hatisul asta legislativ daca o pot face, mai ales ca activitatea a fost deja inregistrata pentru a se desfasura la terti. Firma este noua, nu exista datorii catre stat, nu stiu cu ce ar putea scadea punctajul mai mult..
In aceasta situatie este sau nu eligibila firma de a fi platitoare de TVA?

Va multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva bob02008 bob02008 Ca sa inscriu o firma nou infiintata , platitoare de tva am inteles ca trebuie ca cei de la ONRC sa imi elibereze un alt certificat constatator din care sa ... (vezi toată discuția)
Platitoare de tva sau neplatitoare di_c_carmen di_c_carmen Buna ziua! Vreau sa deschid o Intreprindere individuala cu obiectul de activitate Prestari servicii - reparatii auto si achizitii si vanzarea de piese auto si ... (vezi toată discuția)
Cerere tva allianceimport allianceimport Am deschis in decembrie 2011 un SRL si doresc sa devin platitior de TVA. Ce trebuie facut ? (vezi toată discuția)