avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit pe profit - pierdere fiscala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit pe profit - pierdere fiscala

Buna ziua.
As avea o intrebare referitoare la declaratia 101 pentru anul 2011 care trebuie depusa pana maine 26.03.2012:
Daca la o societate comerciala am pierdere fiscala de recuperat din anii precedenti de 1000 lei (randul 38 din declaratia 101), iar in anul 2011 am realizat profit 500 lei, deci mai mic decat pierderea fiscala de recuperat din anii precedenti, trebuie sa declar si sa platesc impozit pe profit pentru profitul realizat in anul 2011? Profitul de 500 lei s-a realizat in trim IV 2011, astfel incat nu am declarat si platit nimic prin declaratia 100 in cursul anului 2011.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:41, 25 Martie 2012
Nu aveti de platit daca e asa cum spuneti. Numai ca, in mod normal, atunci cand calculati in fiecare trimestru impozitul pe profit, dar cumulat de la inceputul anului, trebuie sa luati in calcul la fiecare trimestru si pierderea de recuperat din exercitiile fiscale precedente. Deci refaceti calculul si pentru celelalte trimestre din 2011 si vedeti cum iese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 101 Doina B Doina B Buna ziua! 1) In cazul in care o societate a inregistrat impozit pe profit la fiecare trimestru in anul 2011 dar a declarat 0 de fiecare data in declaratia ... (vezi toată discuția)
Calcul profit 2010 Lavinika Lavinika va rog sa ma ajute cineva: am urmatoarea situatie: Dec 2009 profit Trim 1,2,3 pierdere, am declarat si platit imp. minim 1075lei/luna, total 3225 Lei. Trim ... (vezi toată discuția)
Impozit profit 2011 popamirceacricau popamirceacricau Buna ziua, am urmatoarea situatie: -pe primele 3 trimestre 2010 am declarat si platit impozit minim in suma de 3225 lei; -pe trim.4 impozit calculat este de ... (vezi toată discuția)