Buna ziua.
Va solicit sfaturile in urmatoarea problema.
Datorita unor probleme medicale, nu putem avea copii. Ne-am gandit la adoptie, dar nu eram foarte hotarati. Intre timp insa ne-am decis sa adoptam, dorindu-ne foarte mult un copil.
Recent am cunoscut o fata care a ramas insarcinata si nu doreste sa pastreze copilul, motivele fiind de natura materiala si familiala. La sfarsitul lui ianuarie trebuie sa nasca.
Fata si-a dat acordul de a ne incredinta noua copilul, urmand ca dupa nastere sa locuiasca la noi o perioada de cateva luni, pentru alaptarea copilului.
Cunosc procedurile de adoptie, actele necesare si mai ales cat dureaza acestea (pana la 2 ani !).
Imi este teama de faptul ca daca se urmeaza calea normala, copilul va intra intr-o baza de date a celor de la protectia copilului. Listele de asteptare sunt lungi, putand aparea oricand cineva cu relatii care sa ni-l „sufle”. Stim cu totii ce aranjamente se faceau inainte si inca se mai fac, din pacate.
Mama va „recunoaste” copilul, nu va fi abandonat in maternitate.
Acordul si vointa mamei de a da copilul familiei „X” are vreo greutate juridica ? Mama este majora.
O varianta la limita legalitatii (daca nu chiar dincolo de ea) ar fi sa recunosc eu copilul ca fiind al meu, ulterior procesul de adoptie al copilului si de catre sotia mea fiind destul de facil.
Cum ma sfatuiti ca ar trebui sa procedez ?
Multumesc !
Procedura la care va ganditi este foarte uzuala si in acelas timp legala in SUA.La noi insa este "foarte ilegala" si foarte riscanta.Riscul este ca, asa cum ati spus, sa va "sufle" cineva copilul.Pe de alta parte adoptia este un proces foarte lun si anevoios din toate punctele de vedere.Solutiile la care va ganditi sunt si ele la randul lor riscante.Din pacate, nu exista acest gen de adoptie in Romania si nu cred ca va fi introdus curand.
- pentru a putea adopta acel copil, el trebuie sa fie declarat abandonat.Daca se declara abandonul, intra in "sistem" si....:wave:
- chiar daca mama biologica isi da acordul la adoptie, aceasta(adoptia) nu se poate instrumenta fara interventia directiei de protectia a copilului si din nou exista riscul de a fi "suflat"
- daca intentionati sa declarati copilul ca fiind al dumneavoastra si apoi il adoptati, exista riscul sa fiti invinuit de marturie mincinoasa si e de penal :rolleyes:
Daca doriti neaparat acest copil puteti sa faceti o conventie (verbala doar)cu mama, ca dupa nastere si alaptare sa vi-l lase in ingrijire.Aici ar exista riscul unui santaj in timp, din partea ei, in ideea de al "recupera" mai tarziu.#-o Sincer, nu exista cale absolut legala in solutionarea problemei dumneavoastra.Legislatia are insa "brese" care pot fi fructificate.:thumbup:
va dorim succes
Abandon la nastere
ioana123
este abandonul la nastere legal daca mama nu are nici un fel de venit sau proprietati? mama poate declara ca isi abandoneaza copilul la nastere ca apoi sa fie ... (vezi toată discuția)