avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota parte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota parte mostenire

Buna ziua ,
ma confrunt cu o situatie si as vrea sa ma lamurit ,daca se poate.Problema e urmatoarea:mama mea s-a casatorit in 1960, ambii avand copii, el -3 copii,mama doar pe mine.Casa in care au locuit pana ce au decedat au construit-o impreuna.Mama a murit prima in 1994, iar tatal vitreg in 1997.Dupa moartea tatului vitreg in casa s-a mutat cu forta unul din fratii vitregi.Acum vrea sa dezbata mostenirea .Intrebarea mea e cat imi revine mie?In anexa 24 scoasa de la primarie de fratele meu sunt trecuti ca mostenitori cei trei frati ai mei si mama.In acea anexa sunt trecute toate proprietatile tatalui meu vitreg casa ,terenul din curte, suprafete agricole,vie.Nu am avut acces la titlurile de proprietate pe care le-a scos de la primarie.Va rog daca puteti sa imi dati cateva sugestii,raspunsuri ca sunt citata la notar pentru dezbatereVa multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:36, 25 Martie 2012
Aveti dreptul la 37,5% din casa si toate bunurile mamei. Nu aveti in schimb nici un drept asupra nici unui bun al tatalui vitreg daca nu aveti un testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare terenuri tetaman tetaman Buna ziua! Bunicul meu a mostenit prin testament de la tatal lui cateva terenuri de casa si un teren arabil . Pana acum el nu a fost interesat de ... (vezi toată discuția)
Mostenire Felicia1955 Felicia1955 Am primit de la bunicul meu prin testament un teren intravilan de 19 ari. Testamentul este redactat in anul 1960. Mostenitorii legali ai tuturor celorlalte ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de mostenire baderca2 baderca2 V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 4 ani (nu am facut succesiunea), iar mama mea acum 4 luni si a ramas casa parinteasca ... (vezi toată discuția)