avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Ce putem face impotriva colonizarii Romaniei?!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Ce putem face impotriva colonizarii Romaniei?!

in ultimii 22 de ani, treptat intreaga industrie romaneasca a fost decimata din pacate nu de concurenta internationala ci de decizia politica. Se pare ca au mai ramas doar cateva sectoare pentru care lupta se mai da siastazi: agricultura, padurile si fondul de vanatoare si industria energetica care dupa ce ca se finanteaza energii cu tehnologie cumparata din vest pe banii populatiei autohtone se si urmareste distrugerea sau preluarea pe nimic a unitatilor de productie energie traditionale care inca mai rezista in tara.
doar asa cateva tema pentru tinerii care totusi mai viseaza ca macar dupa ce se a privatiza totul or avea o tara in care sa se merite sa stea respectiv sa se intoarca dupa 5-10 ani de truda in strainatate.
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 15:16, 7 Aprilie 2012
Daca mergem la vot, poate se va schimba ceva.
Prin vot sunt prea putine sanse sa se schimbe ceva. Prin implicare politica se pot schimba multe. La ora actuala clasa politica nu ofera prea mult din punct de vedere calitativ. Daca toti cei nemultumiti de politica actuala s-ar inscrie in partidele existente vor avea posibilitatea ca din interiorul acestora sa faca schimbarea clasei politice si resprctiv a parlamentului.
Personal cred ca inscrierea in marile partide actuale nu va aduce schimbare, chiar daca ar fi multi si s-ar incerca din interior pt ca mirajul si metodele sunt atat de perfide...cred totusi ca un simplu semnal de genul retragerea sustinerii marilor partide si sprijinirea unuia/unora mai mici cu doctrina inca f clara si curata sa speram (dominat de tineri initial cel putin ca numar) ar da un semnal de alarma si celor mari ca trebuie sa se reformeze si sa accepte idei noi, idei nu nationaliste ci patriotice sa spunem, sa inceapa sa aplice cel putin in proportie de 50% politica pentru om.
Totusi articolul era despre anticolonizare si cred ca primul lucru care trebuie facut este de a identifica ce mai este pur si autentic romanesc in economie si nu numai, dar si competititv pe plan international si dupa facut un plan pentru fiecare domeniu in parte cum poate fi sustinut si dezvoltat astfel incat sa nu mai fie inlocuit de o economie de consum, de fabrici care nu numai ca nu apartin tarii putand fi mutate in cateva saptamani in alte zone dar car nici nu aduc neaparat plus valoare ci doar folosesc mana ieftina de lucru si pe hartie minimineaza profitul pentru a exporta cat mai mult din acesta.
Hadeti sa facem o lista cu ce se mai poate si mertita salvat in economia Romaneasca si sa tragem ulterior un semnal de alarma. Eu am inceput o astfel de lista in prima interventie.
Daca mergem la vot, poate se va schimba ceva.

Sunt de aceeasi parere.

Ramane de vazut cum vor acoperi cei din Comisia Centrala Electorala fraudele electorale gen votul din strainatate, votul multiplu etc.

Nu mi se pare profesionist ca presedintele Comisiei Centrale sa fie din anturajul prezidential.

Desi au trecut aproape 5 ani de la alegerile europarlamentare si aproape 4 de la cele parlamentare si locale, nu am aflat nimic.

Probabil persoana in cauza se bucura de increderea netarmurita a conducerii de stat si de partid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate ajunge parlamentar? Iulian81 Iulian81 Am tot cautat pe net despre modul cum se poate ajunge in Parlament ca senator sau deputat... Poate cineva sa-mi dea mai multe detalii, macar o lege pe baza ... (vezi toată discuția)
Democratia romana, subiect de dezbatere propus de opozitie la bruxelles- o premiera europeana Laura Ciobeica Laura Ciobeica Sunt impietrita de ceea ce se intampla:O Acesti premariti care se considera purtatorii de cuvant ai poporului roman considera ca ne pot reprezenta in fata ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa fie dreapta politica a romaniei ! Roland Mindrila Roland Mindrila Consider ca dreapta politica din Romania este una slabita, dezbinata si purtata de valul de interese ale unor grupuri de interese restranse care nu accepta ... (vezi toată discuția)