avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a semna fara mine
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a semna fara mine

Dupa terminarea divortului,copilul a fost incredintat fostei soti,copilul avand 17 ani si era in clasa a 10 iar eu plateam pensie alimentara. Baiatul meu era inscris la liceu la un anumit profil si pentru a trece la un alt profil fiindca era minor trebuia acordul parintilor.
Intrebare :
Avea voie fosta sotie sa-l transfere pe baiat la un alt profil fara acordul meu sau sa semneze o cerere din care sa rezulte ca si eu sunt de acord cu acel transfer tinand cont ca fiind divortati eu platesc pensie ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:14, 26 Martie 2012
In opinia mea este suficient acordul acelui parinte caruia i s-a incredintat minorul.
A doua intrebare pare a fi retorica... Desigur, nu avea acest drept, insa consider ca ar trebui sa analizati situatia mai mult din alt punct de vedere si anume daca acest transfer al copilului a fost facut in interesul lui. Deoarece sunt sigur ca atat fostei sotii, cat si Dvs. doar interesul copilului comun este cel mai important aspect.
Desi nu mai conteaza acum daca avea voie sau nu la vremea respectiva sa-l mute, raspunsul e DA, avea voie sa decida singura ( impreuna cu copilul si in interesul lui, desigur) fara sa aiba nevoie de acordul sau dezacordul dvs pt ca dansa si numai dansa il avea in incredintare prin hot judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara chiriac laurentiu chiriac laurentiu sunt divortat si cu prima sotie am un copil si m-am recasatorit.Cu actuala sotie am un copil si vreau sa stiu daca sunt obligat sa platesc pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Copil vs parinti morenamaria morenamaria buna seara.as dori sa va expun urmatoarea situatie prin care trec niste prieteni de familie:fiica lor de 15 ani s-a indragostit foarte tare inca de anul trecut ... (vezi toată discuția)
Alegerea școlii copilului de către un singur părinte adam77 adam77 Alegerea școlii copilului de către un singur părinte - legal sau ilegal? Bună ziua, Am o întrebare legată de exercitarea în comun a autorității ... (vezi toată discuția)