avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... legislatie comert electronic international
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

legislatie comert electronic international

Dezvolt o platforma online prin intermediul careia vreau sa vand din Romania, in alte tari, servicii de web development (creare site-uri si aplicatii web, mentenanta):
- ca sa efectuez astfel de vanzari este nevoie sa imi deschid punct de lucru in tara respectiva?
- daca negociez cu clientul un agreement (contract in format electronic), cum poate capata acesta valoare juridica care sa ofere siguranta ambelor parti? De ex: O semnatura digitala din partea mea are aceeasi valoare juridica ca o semnatura si stampila intr-un contract fizic?
- de asemenea, faptul ca clientul isi da acordul prin efectuarea unei prime plati on-line (avans), il obliga juridic sa respecte acest contract?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 28 Martie 2012
1.Nu
2.Da
3.Da, daca acest lucru se stipuleaza in contrac in mod expres.
Ar fi totodata interesant de analizat ce forma juridica v-ati ales si - nu in ultima instanta - cum sunteti/veti fi inregistrat la fisc. Daca inteleg bine, efectuati servicii in UE si nu numai...
Vedeti si :
- Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic

- Legea semnaturii electronice, nr.455 / 2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract online paptamas paptamas Buna ziua. Mi am facut o Intreprindere Individuala, in domeniul serviciilor web. Ce se intampla daca un client afla de serviciile oferite de mine, insa este ... (vezi toată discuția)
Agentie web globala avrcata avrcata Buna ziua, Pentru a va adresa intrebarea trebuie sa va dau cateva detalii despre ce activitate doresc sa desfasor: Detalii: Doresc sa creez si sa ... (vezi toată discuția)
Valoarea mailului in instanta ContSters82010 ContSters82010 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, din experienta dvs., daca e-mailul are valoarea unui inscris sub semnatura privata? Speta este urmatoarea: Un furnizor, cu ... (vezi toată discuția)