avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract online
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract online

Buna ziua. Mi am facut o Intreprindere Individuala, in domeniul serviciilor web.
Ce se intampla daca un client afla de serviciile oferite de mine, insa este in cealalta parte a tarii?
Exista vreo modalitate sa inchei un contract cu el, fara sa ma intalnesc cu el? Exista o modalitate pe internet pentru asta?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 08:39, 17 Iulie 2010
trebuie incheiat in forma scrisa. e o conditie pentru dovedirea clauzelor in caz de litigiu. prin posta. ii trimiteti un contract prin mail, il listeaza in 2 exemplare, le semneaza in original, si vi le trimite, si dvs. ii returnati unul semnat in original de dvs.

in caz contrar in caz de neintelegeri o sa aveti probleme
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 312/2005

Semnătura electronică a fost văzută, până la începutul anilor 2000, ca marea găselniţă juridică care va rezolva orice probleme legate de identificarea şi semnarea în tranzacţiile efectuate prin Internet.
Ce este semnătura electronică extinsă? Semnătura electronică extinsă, denumită în directivă semnătură electronică avansată şi în practica americană semnătură digitală, este un termen care, în practică, se referă la crearea unei semnături digitale printr-un sistem de criptografie cu chei publice.
Vorbim aici de un sistem reglementat în detaliu de legea semnăturii electronice, în care dvs. mergeţi cu un document de identitate la unul dintre furnizorii de certificare şi în schimbul plăţii acestui serviciu, primiţi un dispozitiv securizat pe care îl puteţi folosi, cunoscând codul PIN de acces, pentru a ataşa unor documente electronice (în word, PDF, email, etc.) semnătura dvs. digitală, creată cu ajutorul dispozitivului. Destinatarul mesajului poate să verifice, în mod gratuit, pe Internet dacă semnătura digitală ataşată documentului este a dvs. sau nu.
Avantajele semnăturii electronice extinse rezultă din echivalarea sa, din punct de vedere juridic, cu a unei semnături olografe. Mai mult, legea acordă nişte prezumţii extrem de favorabile celor ce folosesc serviciile de certificare calificată, atâta vreme cât respectă condiţiile impuse prin lege, fapt ce face ca o astfel de semnătură să fie greu de contestat în instanţă. Alte avantaje ale semnăturii electronice extinse rezultă din natura tehnică a procesului – autentificarea unică a semnatarului şi integritatea documentelor semnate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere online bilant contabil stelach stelach Buna seara, am citeva nelamuriri in legatura cu transmiterea online a bilantului contabil. . Persoana care intocmeste bilantul , trebuie sa -l si ... (vezi toată discuția)
Comunicare defectuoasa cu instanta prin intermediul emailului si semnatura electronica calificata Lucian P. Lucian P. Buna ziua, Am trimis la judecatorie, prin intermediul emailului, o plangere contraventionala pentru anularea unei amenzi aplicata de IJJ Constanta. Odata ... (vezi toată discuția)
Valabilitate documente electronice in sanatate ginica72 ginica72 Certificate, adeverinte, referate Sunt valabile aceste documentele trimise electronic in sanatate? (vezi toată discuția)