avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general transmitere online bilant contabil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

transmitere online bilant contabil

Buna seara,
am citeva nelamuriri in legatura cu transmiterea online a bilantului contabil.
. Persoana care intocmeste bilantul , trebuie sa -l si transmita?
Ce este "semnatura extinsa"?
Va multumesc, si va doresc o seara buna .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:35, 14 Martie 2012
Daca doriti sa-l transmiteti prin internet, contactati firma care va furnizat certificatul de semnatura electronica pentru informatii. Mai simplu e sa puneti toate materialele pe CD si sa-l depuneti la ghiseu.
Potrivit Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, o semnatura electronica extinsa este acea semnatura care intruneste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este legata in mod unic de semnatar;
b) asigura identificarea semnatarului;
c) este creata prin mijloace controlate exclusiv de semnatar;
d) este legata de datele in forma electronica, la care se raporteaza in asa fel incat orice modificare ulterioara a acestora este identificabila;

Avantajele semnaturii electronice extinse rezulta din echivalarea sa, din punct de vedere juridic, cu a unei semnaturi olografe. O astfel de semnatura este greu de contestat in instanta, asigurand autentificarea unica a semnatarului si integritatea documentelor semnate.

Nu neaparat cine intocmeste bilantul il si transmite, ci doar persoana care a obtinut dreptul de a semna pe baza certificatului digital calificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract online paptamas paptamas Buna ziua. Mi am facut o Intreprindere Individuala, in domeniul serviciilor web. Ce se intampla daca un client afla de serviciile oferite de mine, insa este ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica soledad soledad Daca un reprezentant legal are deja semnătură electronică pentru diverse, este valabilă şi în SEAP sau trebuie una separată? (vezi toată discuția)
Am deschis de curând un ong și am nelămuriri în legătură cu stocarea și gestionarea actelor. vă rog să mă ajutați AndreiGrigo AndreiGrigo Salutare, De curând mi-am deschis un ONG și am ajuns la o mică dilemă în legătură cu stocarea și gestionarea actelor. 1. Hotărârile de AGA și ... (vezi toată discuția)