Buna seara,
am citeva nelamuriri in legatura cu transmiterea online a bilantului contabil.
. Persoana care intocmeste bilantul , trebuie sa -l si transmita?
Ce este "semnatura extinsa"?
Va multumesc, si va doresc o seara buna .
Daca doriti sa-l transmiteti prin internet, contactati firma care va furnizat certificatul de semnatura electronica pentru informatii. Mai simplu e sa puneti toate materialele pe CD si sa-l depuneti la ghiseu.
Potrivit Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, o semnatura electronica extinsa este acea semnatura care intruneste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este legata in mod unic de semnatar;
b) asigura identificarea semnatarului;
c) este creata prin mijloace controlate exclusiv de semnatar;
d) este legata de datele in forma electronica, la care se raporteaza in asa fel incat orice modificare ulterioara a acestora este identificabila;
Avantajele semnaturii electronice extinse rezulta din echivalarea sa, din punct de vedere juridic, cu a unei semnaturi olografe. O astfel de semnatura este greu de contestat in instanta, asigurand autentificarea unica a semnatarului si integritatea documentelor semnate.
Nu neaparat cine intocmeste bilantul il si transmite, ci doar persoana care a obtinut dreptul de a semna pe baza certificatului digital calificat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contract online
paptamas
Buna ziua. Mi am facut o Intreprindere Individuala, in domeniul serviciilor web.
Ce se intampla daca un client afla de serviciile oferite de mine, insa este ... (vezi toată discuția)