avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie

As vrea sa stiu, daca o casatorie incheiata (intre 2 cetateni romani) in Anglia si neinregistrata in Romania are validitate pe teritoriul Romaniei.

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:46, 26 Martie 2012
Conform art. 44 alin. 3 din Legea 119/1996, actele de stare civila ale cetatenilor romani, intocmite de autoritatile straine, au putere doveditoare in tara numai daca sunt inscrise sau transcrise in registrele de stare civila romane.
Conf.art.72 din HG 64/2011, avand in vedere ca ambii sunteti cetateni romani, aveti obligatia ca in 6 luni de la casatorie sa solicitati transcrierea ori inscrierea certificatului de casatorie in registrele de stare civila romane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnregistrare casatorie efectuata in gibraltar luciancraiova luciancraiova Buna ziua, Cetatean roman casatorit cu cetatean mexican , in Gibraltar (apartine de UK), doresc sa inscriu casatoria in Romania, insa nu doresc la ... (vezi toată discuția)
Casatoria in alta tara IOANA MARIN IOANA MARIN buna ziua!as vrea sa aflu ce trebuie sa fac pentru a inregistra in Romania,o casatorie realizata in Spania. multumesc! (vezi toată discuția)
Ce risti daca ai fost casatorit in strainatate, apoi divortat, fara sa fi declarat vreunul din aceste aspecte in romania, in momentul recasatoririi ? Tomorrow Tomorrow Am fost casatorita in Uk, dupa cateva luni sotul m-a parasit, in consecinta, nu am mai declarat casatoria la autoritatile romane. Acum sunt divortata. Nici ... (vezi toată discuția)