avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Redirectionare 2% din impozitul pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Redirectionare 2% din impozitul pe venit

Buna ziua, as dori daca cineva stie si poate sa-mi raspunda , in situatia in care dpresc sa transmit decl.200 on-line ce cod CAEN trebuie sa trec,
Mentionez ca sunt angajat la o societate si in "timpul liber" sunt si administrator la asociatia unde locuiesc.
Societatea a transmis la ANAF decl.210 si eu doresc sa virez acei 2% catre o fundatie, si am observat ca la transmiterea on-line se cere acel cod CAEN pe care nu stiu dintre cele de acolo pe care sa-l aleg.
In situatia in care doresc desigur ca si din impozitul retinut si virat de la asociatie si virez acel procent de 2% catre respectiva fundatie trebuie sa fac/complectez o noua decl,200.?.
Multumesc, astept raspuns,,,sau poate le complctez si anul acesta de mana si le tranmit prin posta sau ma duc personal sa le depun la ANAF daca nu o fi coada...
O zi buna!!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:30, 28 Martie 2012
Pentru a redirectiona maxim 2% din impozitul aferent veniturilor obtinute in anul 2011, nu trebuie sa precizati dumneavoastra care sunt surselede venit impozitate. Depuneti declaratia de redistribuire a celor 2% si ANAF-ul va calcula si va vira in contul fundatiei aleasa de dumneavoastra, maxim 2% (poate fi oricat de putin sub acest 2%), din orice sursa, din orice impozit pe venit platit de dumneavoastra in anul 2011 (salarii si venituri asimilate salariilor, indemnizatii, pensii, vanzari imobile, dobanzi bancare...).
=D>Multumesc, deci credeti/sigur nu trebuie sa depun si decl.200?, doar 230?...multumesc
Fiecare trebuie sa depuna declaratiile conform legislatiei. Impozitul pe venit se achita catre stat atunci cand se realizeaza venitul sau cel mai tarziu pana in 25 ale lunii urmatoare sau 25 ale primei luni din trimestrul urmator si cam aceleasi termene au si declaratiile.
Asa ca ANAF-ul are evidenta impozitelor virate de dumneavoastra lunar sau trimestrial.
Unele declaratii, intre care si 200, sunt recapitulative si vin sa cumuleze, sa centralizeze..., poate sa birocratizeze... Declaratia 200 se depune pana la 25 mai a anului 2012 pentru veniturile obtinute in 2011.
Cititi despre aceasta pe adresa:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate directiona 2 %? Pilu Pilu Buna seara. As avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: As vrea sa virez 2% din impozit pt. un ong dar m-am trezit cam tarziu ca am vazut ca termenul este ... (vezi toată discuția)
Impozit pe arenda neretinut de arendas gbranzoi gbranzoi Am primit arenda sub forma de numerar. Am fost pus sa semnez ca nu mi s-a oprit impozit. Ce obligatie de declarare a impozitului si a cass am in acest caz? (vezi toată discuția)
D 101 intreprindere individuala Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Va rog daca vreti sa ma lamuriti si pe mine. Pentru Intreprindere individuala, neplatitoare de tva. A fost infiintata in 2010. Am depus in 2011 doar D220 ... (vezi toată discuția)