avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata datoriilor de catre mostenitori....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata datoriilor de catre mostenitori....

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, sper sa ma puteti ajuta. Socrul meu a decedat anul acesta in ianuarie, iar sotul meu impreuna cu soacra mea au facut succesiunea pentru un apartament. Acum cateva zile am primit o notificare cum ca socrul avea un credit bancar contractat in 2004 si care nu a fost platit, drept pentru care mostenitorii - sotul + soacra - sunt buni de plata ratelor si a dobanzilor restante. Problema este ca nimeni din familie nu stia de acel credit. Am constatat ca a fost facut cu o adeverinta de salariu falsa, si mai mult ca sigur ca nu de catre socrul meu.
Credeti ca pot face ceva in acest sens? Sau trebuie sa ma resemnez si sa platesc....?
Daca au acceptat mostenirea pur si simplu raspund si de datoriile succesiuni cum subt ratele si dobinzile la creditul contractat. Insa s-ar putea face plingere penala pentru fals si uz de fals daca creditul nu a fost contractat de defunct situatie in care ar trebui sa verificati actele de imnprumut.
Trebuie verificate cu atentie toate actele si de verificat semnaturile. Dupa parerea mea, mostenirea trebuia acceptata sub beneficiu de inventar - situatie in care mostenitorii nu raspund de pasivul succesoral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata ratelor la banca de catre urmasi enisirin enisirin Am o rugaminte: tatal unui prieten a decedat.Domnul facuse un imprumut, fara asigurare de viata, fara sa spuna sotiei suma reala imprumutata si a folosit banii ... (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Plata datorii de catre mostenitori maryd maryd Buna ziua, Am si eu o intrebare, sper sa ma puteti ajuta. Socrul meu a decedat anul acesta in ianuarie, iar sotul meu impreuna cu soacra mea au facut ... (vezi toată discuția)