avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata datorii de catre mostenitori
Discuție deschisă în Executare silită

Plata datorii de catre mostenitori

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, sper sa ma puteti ajuta. Socrul meu a decedat anul acesta in ianuarie, iar sotul meu impreuna cu soacra mea au facut succesiunea pentru un apartament. Acum cateva zile am primit o notificare cum ca socrul avea un credit bancar contractat in 2004 si care nu a fost platit, drept pentru care mostenitorii - sotul + soacra - sunt buni de plata ratelor si a dobanzilor restante. Problema este ca nimeni din familie nu stia de acel credit. Am constatat ca a fost facut cu o adeverinta de salariu falsa, si mai mult ca sigur ca nu de catre socrul meu.
Credeti ca pot face ceva in acest sens? Sau trebuie sa ma resemnez si sa platesc....?
Cel mai recent răspuns: maryd , utilizator 13:43, 25 Noiembrie 2008
Dacă acel credit există, va trebui să restituiţi sumele datorate de defunct, în calitate de moştenitori ai acestuia. Rămîne de analizat (avînd în vedere că acel credit a fost contractat în 2004) dacă în cazul sumelor datorate nu a intervenit prescripţia.

Nu atît adeverinţa ar trebui să vă intereseze (chiar dacă ar fi falsă) ci faptul că împrumutul a fost sau nu contractat de către defunct. Dacă el a contractat împrumutul, falsul săvîrşit cu privire la adeverinţa în baza căreia a fost acordat împrumutul nu are nicio relevanţă.

Liviu S.Bordaş
Creditul a fost contractat in decembrie 2004, pe o perioada de 5 ani. Deci nu cred ca poate fi vorba de prescriptie. Asadar, daca in urma anchetei se constata ca defunctul a contractat creditul trebuie sa-l platim. Dar daca se dovedeste ca altcineva l-a contractat? Banuiesc ca trebuie sa existe inregistrari video ale bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata datoriilor de catre mostenitori.... maryd maryd Buna ziua, Am si eu o intrebare, sper sa ma puteti ajuta. Socrul meu a decedat anul acesta in ianuarie, iar sotul meu impreuna cu soacra mea au facut ... (vezi toată discuția)
Se poate acceptarea tacita a succesiunii dupa trecerea termenului de 6 luni ? ContSters48919 ContSters48919 Am citit in Tratatul de drept succesoral al dr. F. Deak la pag.413-423 ca nu constiuie acceptarea tacita a succesiunii: " PLATA CHELTUIELILOR DE INMORMANTARE ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare credit 2007 ASUL28 ASUL28 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: socrii mei au primit in noiembrie 2016 de la executor judecatoresc incheiere de executare ... (vezi toată discuția)