avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezilierea unui contract poate fi considerata tacita?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezilierea unui contract poate fi considerata tacita?

Vreau sa va intreb referitor la un contract facut la notar.
Propietarul imobilului a decedat, si a preluat mostenitorul. Chiriasul de buna voie si nesilit a parasit locuinta la 1 an de la decesul propietarului si a predat imobilul si cheile mostenitorului. Termenul final in contractul notarial figura pana la data de 1 decembrie 2012.
Nu s-a mers la notar sa se faca rezilierea ci pur si simplu s-a renuntat si de o parte si de alta.
Se poate considera ca rezilierea a fost facuta tacit? sau e musai de mers la notar...
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:10, 26 Martie 2012
Nu era nevoie de vreun act notarial nici macar in situatia in care partile ar fi dorit sa rezilieze contractul printr-un inscris. Era suficient un act sub semnatura privata.

Predarea imobilului si remiterea cheilor echivaleaza cu incetarea de fapt a contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cred ca m-a "fraierit" un avocat bucurescu bucurescu Buna seara, acum ceva ani buni tatal meu care a decedat, a facut in 2005 un contract notarial cu o anume persoana. Persoana respectiva a infiintat in 2007o ... (vezi toată discuția)
Doi avocati, doua pareri diferite si o problema carmen silva carmen silva Sunt intr-o mare problema. Vreau un raspuns cert si la obiect care sa ma ajute . Mama mea a inchiriat in 2005 o casa unei persoane fizice pe numele de Popescu ... (vezi toată discuția)
Locatiune/predarea cheilor luissiana luissiana Este cazul unui chiras al carui contract de locatiune a fost reziliat (locatarul a fost instiintat) dar nu a predat apartamentul nici cheile acestuia.Pana la ... (vezi toată discuția)