Buna seara,
acum ceva ani buni tatal meu care a decedat, a facut in 2005 un contract notarial cu o anume persoana.
Persoana respectiva a infiintat in 2007o societate cu punct de lucru in imobilul inchiriat si mi-a cerut mie( deoarece tata nu mai era) sa-i fac contract la ANF ca sa-si poata deconta chiria ce mi-o platea.
Anul acesta mi-a cerut sa facem de comun acord rezilierea contractului de la ANF deoarece n-a mai dorit sa ramana in spatiu. Am reziliat contractul pe care l-am facut, pe data de 15 februarie. Pe data de 10 martie urma sa-mi dea cheile.
Ne-am intalnit mi-a dat cheile si am facut un proces verbal de mana in care chiriasul , pe nume de Vasile, de comun acord cu mine in calitate de propietar, am cosimtit rezilierea contractului notarial nr. xxx.iar chiriasul mi-a predat imobilul in buna stare , fara nici o obligatie, fara alte datorii si a predat cheile.
M-am dus fuguta la un avocat foarte cunoscut, i-am platit onorariul cerut si i-am cerut un sfat daca e ok procesul verbal si-l pot semna.
Mi-a zis asa: ""nu are nici o valoare deoarece nu cu dvs . numitul Vasile in calitate de chiriasi a incheiat contractul ci tatal care este mort de multi ani, iar contractul de la notar cu nr. xxx s-a declarat si este desfiintat din momentul in care v-a cerut incheierea unui nou contract la ANF aici figurand parti contractante dvs. si societatea lui Vasile.
Deci semnara procesului verbal nu are nici o valabilitate . Daca asa vrea semnati si lasati-l in pace.""
Un prieten jurist mi-a spus ca m-am pacalit deoarece are valabilitate si orice datorie lasata de societatea lui Vasile urmeaza s-o inghit eu deoarece el s-a spalat pe maini de orice obligatie.
Spun si eu asa cum mi-a zis juristul...ca m-a pacalit
Asa am primit explicatia de la jurist: ca daca primesc vreo somatie pentru neplata utilitati, iar astea figurau pe numele chiriasului Vasile, dar pe locul de consum care este casa mea, eu sunt bun de plata deoarece am semnat ca nu are datorii chiriasul.
Sunt foarte derutat....
nu am avut facturile de la utilitati deoarece tot timpul s-a scuzat ca nu stie pe unde le-a pus.
Oricum facturile vin pe numele societatii sale nu pe mumele meu. Doar factura de la gaz vine pe numele lui, restul pe firma.
Chestia este ca la gaze nu-mi da factura si nici nu poate fi identificat deoarece nu-i stiu codul de client si s-ar putea aici sa fie ceva....restanta.
Dar am vb asta cu avocatul si mi-a spus ca acel prim contract a picat si deci orice declara Vasile referitor la primul contract, cum ca si-a achitata datoriile si totul este in regula este o declaratie nula, deoarece el a incheiat contractul cu altcineva si nu cu mine. Eu an semnat contract cu societatea lui Vasilica nu cu PFA Vasilica.