Buna seara,
acum ceva ani buni tatal meu care a decedat, a facut in 2005 un contract notarial cu o anume persoana.
Persoana respectiva a infiintat in 2007o societate cu punct de lucru in imobilul inchiriat si mi-a cerut mie( deoarece tata nu mai era) sa-i fac contract la ANF ca sa-si poata deconta chiria ce mi-o platea.
Anul acesta mi-a cerut sa facem de comun acord rezilierea contractului de la ANF deoarece n-a mai dorit sa ramana in spatiu. Am reziliat contractul pe care l-am facut, pe data de 15 februarie. Pe data de 10 martie urma sa-mi dea cheile.
Ne-am intalnit mi-a dat cheile si am facut un proces verbal de mana in care chiriasul , pe nume de Vasile, de comun acord cu mine in calitate de propietar, am cosimtit rezilierea contractului notarial nr. xxx.iar chiriasul mi-a predat imobilul in buna stare , fara nici o obligatie, fara alte datorii si a predat cheile.
M-am dus fuguta la un avocat foarte cunoscut, i-am platit onorariul cerut si i-am cerut un sfat daca e ok procesul verbal si-l pot semna.
Mi-a zis asa: ""nu are nici o valoare deoarece nu cu dvs . numitul Vasile in calitate de chiriasi a incheiat contractul ci tatal care este mort de multi ani, iar contractul de la notar cu nr. xxx s-a declarat si este desfiintat din momentul in care v-a cerut incheierea unui nou contract la ANF aici figurand parti contractante dvs. si societatea lui Vasile.
Deci semnara procesului verbal nu are nici o valabilitate . Daca asa vrea semnati si lasati-l in pace.""
Un prieten jurist mi-a spus ca m-am pacalit deoarece are valabilitate si orice datorie lasata de societatea lui Vasile urmeaza s-o inghit eu deoarece el s-a spalat pe maini de orice obligatie.
Oricum nu aveti nimic de plata pentru ca nu aveti nici o relatie contractuala cu furnizorii, deci toate obligatiile de plata a furnizorilor revin titularului contractului, nu dvs.
1. contractul inregistrat la ANF era incheiat la notariat? - daca era incheiat la notariat si actul de reziliere trebuia incheiat la notariat - principiul actului subsecvent care trebuie sa imbrace forma actului initial - actul de reziliere e lovit de nulitate relativa;
2. contractul inregistrat la ANF era incheiat intre dumneavosatra si societatea comerciala a lui Vasile sau era incheiat cu Vasile? - daca ctr. de la ANF era incheiat cu societatea comerciala, atunci si actul de reziliere trebuia incheiat de societate reprezentata de Vasile, cu semnatura si stampila - deci tot lovit de nulitate relativa
3. ati mentionat ca fostul chirias v-a predat spatiul fara datorii? daca e asa de ce va e teama?