avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA IMPORT CHINA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA IMPORT CHINA

Buna ziua
Am un import de marfuri din China si s-a platit in Vama TVA ul aferent marfii respective. Va rog sa ma ajutati sa fac inregistrarile corecte pentru TVA , atat pentru import cat si pt. plata din cont.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: crinarug , utilizator 16:14, 26 Martie 2012
4426 = 5121
Daca platesti TVA in avans catre vama..... atunci inregistrezi 409 analitic vama = 5121 iar dupa ce ti se elibereaza DVI-ul reglezi cu suma TVA aparuta acolo : 4426 = 409 analitic vama. Este posibil ca platile facute de tine in avans sa fie ceva mai mari decat obligatia de plata si vei ramane cu sold in 409 pana la o noua plata.
Sper ca ti-e de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile achizitii china toareanelia toareanelia Achizitionam din China echipamente de joaca , platesc in vama TVA , acest TVA cum va fi inregistrat in contabilitate , cu valoarea platita in vama se poate ... (vezi toată discuția)
Factura de avans Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire: am primit o factura de avans pentru o marfa, baza:403,23 ron, TVA:96.77 ron, total 500 ron. a si ... (vezi toată discuția)
Factura care contine 4426 din vama OOANA1977 OOANA1977 Buna seara as vrea sa va intreb cum se inreg o facture care contine tva platit in vama si taxe vamale la taxe vamale am optiune de tva 24%, iar la tva 4426 ... (vezi toată discuția)