avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am platit din propriul buzunar reparatiile masinii iar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am platit din propriul buzunar reparatiile masinii iar cel care a avariat-o nu a patit nimic

Buna ziua,
In primavara anului trecut, intr-o noapte la ora 1 masina mea a fost foarte grav avariata in parcare(regulamentar). Faptasul mi-a batut la usa impreuna cu politia si mi-a adus la cunostinta fapta. Prin intelegere amiabila la firma de asigurari masina s-a reperat, diferenta neacoperita de asigurator fiind platita de catre mine, proprietarul masinii, cu toate ca isi asumase aceasta. Problema ar fi alta: este corect sau nu urmatorul aspect? In momentul producerii accidentului in masina se aflau patru persoane: proprietarul masinii in stare de ebrietate, aflat pe scaunul din dreapta, persoana de la volan(faptuitorul) si alte doua. Initial unul din martori a declarat ca la volan se afla propritarul masinii in starea in care am mentionat-o, urmand ca ulterior sa isi schimbe declaratia. Nefiind alte probe s-a propus neiceperea urmaririi penale fata de faptuitor la care Judecatoria a dispus acelasi lucru. Nu mi se pare corect ca eu, nevinovat fiind sa platesc din buzunarul propriu o suma consistenta iar pentru cel vinovat sa plateasca chiar statul cheltuielile judiciare. Cum as putea afla adevarul? Vreau sa depun plangere in termenul mentionat si va rog sa imi spuneti impotriva cui sa ma indrept.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gheomat , utilizator 14:36, 27 Martie 2012
Dvs ce calitate detineti?
initial afirmati ca "faptasul mi-a batut la usa impreuna cu politia si mi-a adus la cunostiinta fapta ",si ulterior reveniti cu sustinerea "In momentul producerii accidentului in masina se aflau patru persoane proprietarul masinii in stare de ebrietate,aflat pe scaunul din dreapta,persoana de la volan faptuitorul"
Daca dvs detineti calitatea de proprietar asupra masinii accidentate,in realitate la momentul producerii evenimentului rutier ,dvs va aflati acasa unde sustineti ca faptuitorul va batut la use sau va aflati pe scaunul din dreapta masinii?
Sunt aspecte contradictorii in precizarile dvs
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
ynocentta, utilizator
Dataliile date le-am citat din Referatul facut de catre politie pe care eu l-am primit acasa inpreuna cu Rezolutia Judecatoriei. Nu aveam de unde sa stiu aceste detalii. Este vorba despre proprietarul masinii care a produs accidentul iar cel de la volan fiind prietenul sau.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
gheomat, utilizator
Buna ziua,
Nu cred ca am fost suficient de explicit. Revin asupra subiectului: un individ(sau doi) mi-a avariat grav masina(regulamentar parcata), a fost reparata pe asigurarea lui(amiabil), diferenta platita de mine. In masina care a provocat accidentul se aflau 4 persoane: proprietarul masinii respective care, sub infuenta bauturilor alcoolice fiind, a rugat un prieten sa-i conduca masina(deci cel de la volan) si alte doua persoane pe locurile din spate. Unul din cei doi din spate a declarat initial ca masina a fost condusa de proprietarul masinii in starea pe care am mentiona-o iar apoi isi retrage declaratia initiala spunand ca NU prietenul acestuia se afla la volan. Si astfel totul s-a rezolvat, nefiind alte probe nimeni nu este cercetat, nimeni nu este vinovat, nici cel care a produs accidentul, nici cel care a schimbat declaratia, doar eu care am stat fara masina o perioada si am scos bani din buzunar. Aceasta este decizia judecatoriei. Daca depun plangere se rezolva ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate incepe urmarirea penala ? robert223 robert223 daca produci un accident,proprietarul masini este in dreapta (el neavand carnet si fiind in stare de ebrietate) dar si si cel care conduce era in stare de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - pentru conducere IoMan IoMan Buna ziua, Toamna trecuta intorcandu-ne de la o petrecere, trei persoane (eu, o prietena si un prieten), cu masina personala (eu si prietenul meu fiind in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea declaratiei date la politie - va rog sa ma ajutati cu un raspuns MB1996 MB1996 Buna ziua, fratele meu a fost implicat intr-un mic accident ce a avut doar daune materiale. A incredintat masina unui prieten ce nu detinea permis de conducere ... (vezi toată discuția)