as dori sa va adresez urmatoarea intrebare.Ce se intampal in situatia in care achit cheltuielile curente dar fara penalitati.N-am mai plati de vreun an nimic la asociatie pt.ca toti vecinii mei dau un consum ireal de apa de 3-2-3 mc pe luna la o familie cu 4 -5 membri.Mie care am centrala ne pune din oficiu 15 mpe luna la care a calculat si penalitati.Voi duce astazi indexul si o parte din bani dar nu va iesi calculul lor.Cum sa procedez?
In situatia mentionata,penalitatile aplicate la sumele neachitate in termenul stabilit urmeaza sa fie inregistrate ca si restante in sracina proprietarului rau platnic
Nu detineti temei legal invocand neplata ca urmare a induxurilor de consum comunicate de catre terti
Ca sa preintmpinati situatii neplacute se impune sa va achitati restantele acumulate la asociatia de proprietari,astfel incat sa nu determinati pe aceasta sa demareze procedura de recuperare debit prin instanta de judecata,alternativa care ar obliga la acoperiea si de eventuale cheltuieli de judecata
Intrebarea este de ce vi se pune un consum pe care nu l-ati declarat dv.?
Problema cu consumul vecinilor este problema lor si a asociatiei, nu a dv.
Probabil ca in acest an ati consumat apa si alte utilitati pe care asociatia trebuia sa le achite la furnizori.
Achitati cotele si penalizarile nascute din restantele inregistrate in acest an.
Ce-ati putea sa faceti? Sa platiti!