avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru dupa iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru dupa iesire din indiviziune

Buna ziua,

Dupa iesirea din indiviziune, prin hotarare judecatoreasca irevocabila, am contactat un expert cadastru pentru a depune actele la OCPI sa fac acesta operatiune pe lotul care imi revine prin hotararea irevocabila. Intrebarea este urmatoarea: este nevoie de vreo semnatura sau trebuie sa vada schitele dupa masuratori inainte de a fi depuse si fratele care in urma hotararii ramane cu celalalt lot? Este specificat undeva sau nu este nevoie?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters246530 , utilizator 20:31, 26 Martie 2012
daca aveti iesirea din indiviziune facuta nu aveti nevoie de nimic de la fratele dvs., atat timp cat faceti doar pt lotul dvs. acum fiecare sunteti proprietari pe cate un lot separat. o zi buna
Va multumesc frumos. Am solicitat asa cum mi s-a cerut de expertul de la cadastru un extras de carte funciara pentru informare. Am observat ca suprafata inscrisa in acel extras este mai mica decat suprafata celor 2 loturi formate si pentru care avem hotarare irevocabila (unde s-au facut rapoarte de expertiza in timpul procesului si sunt parte integranta din hotarare, pe baza masuratorilor facute de experti). Acum daca apar modificari la masuratorile pe care le va efectua expertul de la cadastru pentru lotul meu cum se procedeaza? Am cititi ca daca este intre 2-5 % se poae face rectificare la OCPI cu un proces verbal de vecinatate semnat de fratele meu care detine celalalt lot.????
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
ContSters246530, utilizator
intre 2% si 5% se face un proces verbal de vecinatate cu TOTI vecinii, inclusiv cu Primaria daca aveti vreun drum ca limita...
drum de servitute? Nu exista
loturile au fost comod partajabile cu iesire stradala pentru ambele. Cu deschidere la sosea unul de 7 altul de 8 m. Deci inteleg ca in situatia in care se gasesc diferente si se fac actualizari ca urmare a acestor masuratori acum trebuie semnat un proces verbal de vecinatate cu fratele si cu primaria. este corect? Dar daca nu vrea sa semneze?? Noi il cunoastem, din acest motiv am ajuns in instanta cu succesiunea (el este reclamantul) calea amiabila nu a auzit de ea.
sa inteleg ca ati avut un proces, poate un avocat.... o expertiza judiciara.. o sentinta... si acum asa "la cererea" autorizatului cadastru" ati scos primul extras CF? sau abea acum l-ati citit si ati vazut o diferenta de suprafata#-o
... nu numai cu "fratele" si primaria cu toti vecinii din nord est sud vest... altfel autorizatul cadastru nu poate deca sa "aplice" coordonatele din expertiza judiciara (parte a sentintei etc) si sa va spuna unde va sunt limitele conform expertizei si a sentintei civile... daca exista diferente (in suprafata mai mare de 2%) intre aceste limite stabilite de expertul judiciar si o alta masuratoare... si vreti ca cele din urma sa fie intabulate nu va ramane decat sa urmati calea "justitiei" a doua oara...
(ps: expertul judiciar nu e vinovat... sau oricum nu poteti dovedi contrariul in Romania)

Alte discuții în legătură

Ce fac dupa o hotarare judecatoreasca (iesire din indiviziune) mdm29 mdm29 Buna ziua, am o hotarare judecatoreasca pe un teren, pe care s-a dezbatut o iesire din indiviziune, o parte teren plus casa si o parte teren, mentionez pe ... (vezi toată discuția)
Eroare măsurători. ELISAV  URELAVAC ELISAV URELAVAC Se mai poate repara o eroare expertiza TOPO?Buna seara ma numesc CAVALERU VASILE, În urma unui proces de. IEȘIRE DIN INDIVIZIUNE s a emis o hotărâre ... (vezi toată discuția)
Granituire Dajani Dajani Salut, 1. Dupa iesirea din indiviziune (dispusa de instanta) a doua loturi de teren se poate face granituirea propietatii, chiar daca acest lucru nu a fost ... (vezi toată discuția)