avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restante banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restante banci

Buna seara, imi cer scuze pentru deranj, am o problema si daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008 am contractat un imprumut la o banca, in valoare de 15000lei.In 2009,din pacate,m-am imbolnavit, sunt pensionara pe caz de boala, veniturile mi s-au diminuat la jumatate. Am achitat cat am putut,insa din noiembrie 2011 nu am ma platit nici o rata. Am mers la banca pt refinantare sau reesalonare, mi s-a spus ca nu se poate pt ca am pensie de boala.Acum urmeaza ca banca sa rezilieze contractul de credit. eu nu am locuinta proprietate, sunt divortata, locuiesc cu parintii mei, am si 2 copii in intretinere, nu am masina, nici alte bunuri. Pensia de boala este revizuibila anual. Ce se poate intampla? Va multumesc!
Incercati sa ajungeti la intelegere de plata sa nu ajungeti sa va execute silit. In cazul unui executari silite, datoriei i se vor aduna cheltuielile cu executarea si va vor pune poprire pe 1/3 din pensie.
Aveti posibilitatea sa inaintati o contestatie la executare, cum am scris si mai sus
In momentul in care se pune poprire pe venit, cuantumul va tine cont doar de ce popriri aveti, nu si de ce credite sau alte cheltuieli. O singura poprire nu poate depasi 1/3 din venit, iar toate cumulate nu pot depasi 1/2 din venit.
Este vorba despre un card de credit, de fapt, cu o linie de 8500, nu am mai platit de citeva luni si s-a adunat restanta de 2600 lei. Banca mi-a spus , ca si firma de recuperari,ca dosarul nu a fost vandut , ca firma de recuperare se ocupa doar de restanta, ca daca eu achit aceea restanta, dosarul merge din nou la banca. I-am intrebat daca dupa ce achit restanta, se revine la acelasi card de credit, adica, sa pot achita lunar rata de 612, cat era pana a acumula eu datorii, din care banca sa-si poata opri dobanzi, iar restul sa revina pe card, sa- l pot refolosi. Cei de la recuperari mi-au zis ca da, asa va fi, cei de la banca mi-au zis ca nu va fi asa, ca 612 lei, vor reprezenta rata si atat, ca nu voi mai putea refolosi nimic....nu mai inteleg nimic. A M DISCUTAT PENTRU O RATA MAI MICA, MI S-A SPUS CA NU POT FACE REFINANTARE SAU REESALONARE LA BANCA, PTR CA SUNT PENSIONARA BOALA...Banca a zis ca cardul e blocat, oricum a expirat,si ca sa nu ma mai duc sa ridic altul ca nu mi s-a mai aprobat..... Nu stiu ce sa fac, nu am posibilitate sa platesc 612, ptr ca mai am o rata de 300. Am aflat acum ca cei de la firma de recuperare sunt mandatari...Va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat, va multumesc!!!
Platiti cum si cat aveti, nu va stresati. La banca nu va mai intoarceti cu creditul.. linie de credit, card.. nu cred in ce v-a spus acea firma.
Cereti firmei in scris, dovada ca e mandatata de banca sau ca au calitatea de creditor, sa va dea in scris cat datorati si ce reprezinta suma
firma a spus ca a fost mandatata de banca sa recupereze doar restanta de 2600, daca nu platesc in cel mai scurt timp, creditul va trebui returnat in totalitate, 8500, plus restanta de 2600, in 24 de ore. EU PRIMESC PENSIE ALIMENTARA PT CEI 2 COPII, DE 200 LEI, PLUS CA AM SI O INdEMNIZATIE DE HANDICAP, PT BOALA CARE A DEBUTAT 23 DE ANI, ele se iau in calcul daca se ajunge la poprire? Saru-mana din suflet pt raspunsuri, pt ca ne ajutati neconditionat!!!!!!!!!Dumnezeu sa va aiba in paza lui!!!!!!

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca albinet albinet Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris? (vezi toată discuția)
Executare silita nelu1957 nelu1957 buna ziua...in 2009 am facut o refinantare la BRD pt.ami plati un credit luat de la alta banca...BRD avea dobanda fixa si asta ma incantat sa fac aceasta ... (vezi toată discuția)
Abuz banca ,va rog ajutor!!! Cmaniov Cmaniov Buna ziua ma numesc Cristi ,am 30 ani si lucrez ca si gestionar la o companie de productie componente electronice in Timisoara. Povestea mea a inceput in anul ... (vezi toată discuția)