avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... contributie somaj
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

contributie somaj

Detin o P.F.A. platesc contributie la pensii si la sanatate, sunt obligat sa platesc si la somaj?
Va rog sa-mi dati legea care prevede acest lucru.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:13, 26 Martie 2012
PFA-urile vor plati contributiile prevazute de OUG 58/2010 ( 10,5% la pensii, 5,5 la santate si 0,5% la somaj ) NUMAI in cazul in care beneficiaza de venituri de natura profesionala in baza unui contract de drepturi de autor/ conventii civile.
Ordonanta de Urgenta nr. 82 /2010 excepteaza PFA de la plata contributiilor pentru pensie si somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)
Cas ion minca ion minca Am o conventie civila si beneficiarul sustine ca trebuie sa platesc CAS. Sint pensionar si consider ca nu mai este cazul sa platesc. Care este ... (vezi toată discuția)
Contributii birou notarial pfa lylyan lylyan Buna ziua Functionam ca si birou notarial pfa. Cu decl 200 si 220 Eu am desfasuratorul pt plati anticipate la sanatate si imp 16% pe care le platesc ... (vezi toată discuția)