avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier - consecinte ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier - consecinte ?

buna ziua ! Ma numesc Vlad, iar de curand am intrat intr-o intersectie, unde eu aveam cedeaza trecerea, si am lovit o masina care venea de pe drumul cu prioritate. Atat eu cat si soferul celuilalt vehicul eram singuri in masina. Eu nu am patit nimic, insa celalalt sofer s-a lovit cu capul de parbriz. A fost transportat cu salvarea la spital, insa a parasit spitalul in aceeasi seara. Analizele si rezultatul de la tomograf au iesit bine, insa acesta si-a scos certificat medico-legal pe 9 zile ( insa acesta incepe la 3 zile dupa data accidentului ). Acum, respectivul imi cere 2000 de euro ca sa ne impacam pe cale amiabila, altfel ma ameninta cu instanta, unde zice ca im va cere aceeasi suma de bani, mie mi se va intocmi dosar penal si cheltuielile de judecata le voi suporta tot eu ( nu stiu cat este de relevant in aceasta situatie, dar el nu purta centura in momentul accidentului, probabil nu s-ar fi lovit la cap daca da ). As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Nu cunosc legea prea bine, insa din punctul meu de vedere, nu vad in baza a ce mi-ar putea cere o asemenea suma de bani, el nefiind spitalizat nicio zi, iar masina sa fiind reparata pe RCA-ul meu. Va rog deasemenea sa imi comunicati care ar putea fi eventualele consecinte in cazul in care ma va actiona in instanta.

Va multumesc anticipat, Vlad
Cel mai recent răspuns: bostan_vlad , utilizator 22:12, 26 Martie 2012
dupa ce s-a produs accidentul au venit cei de la politie sa efectueze cercetari cu privire la accidentul in care a-ti fost implicat?
Conform art. 184 Cod penal, daca nu sunt ingrijiri medicale mai mari de 10 zile, nu se considera infractiune, chiar daca depune plangere prealabila in termenul legal de 60 de zile.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
da..a venit politia, au facut cercetari; mi-a fost retinut permisul pentru 2 luni, fara amenda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu o victima... cmihai cmihai In primul rand vreau sa mentionez de la bun inceput ca acest caz e unul mai special. Asadar, sambata ce tocmai a trecut ma intalnesc pe soseaua de centura a ... (vezi toată discuția)
Accident la semafor simpaticutza85 simpaticutza85 Buna seara, am si eu nevoie de un sfat...ieri seara sora mea a avut un accident pe raza capitalei...era in masina in calitate de pasager in drepta ... (vezi toată discuția)
Accident rutier OanaIf OanaIf Buna ziua, Am si eu o intrebare: dupa un accident rutier,in cat timp maxim te poti prezenta la medicul legist ca rezultatul investigatiilor medicale sa fie ... (vezi toată discuția)