avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termen de emitere a deciziei de trecere la pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termen de emitere a deciziei de trecere la pensie pentru limita de varsta nerespectat

Pe data de 21 iulie anul trecut am pus o intrebare referitoare la faptul daca este necesara o cerere de recalculare a pensiei pe caz de boala la trecerea pensiei pentru implinirea virstei de pensionare.Mi s-a raspuns ca nu, desi am vrut s-o depun dar am fost refuzata la ghiseu,si acum va intreb disperata ce sa fac?Cererea nu mi-a fost primita ... eu am implinit 60 de ani iar cei de la sectorul 3 probabil ca fiind bolnava asteapta ca sa mor sa nu mai recalculeze nimic .Care este legea care le permite acestor oameni sa-si bata joc de tine si ce lege te protejeaza pe tine ca om care ai muncit o viata ,ultimele zile sa le petreci linistit?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:18, 27 Martie 2012
Raspunsul pe care l-ati primit anul trecut pe forum este cel legal. De altfel, doamna care v-a raspuns a scris si prevederea din Legea nr. 263/2010.

Am inteles ca indepliniti conditiile pentru a trece la pensie pentru limita de varsta din aprilie anul trecut. Trecerea la pensie pentru limita de varsta se face din oficiu, insa nu exista aplicatie informatica destinata depistarii celor care indeplinesc conditiile pentru a trece la pensie pentru limita de varsta. Aplicatia informatica trebuie sa o faca cei de la CNPP.

Aveti la indemana doua cai pentru a rezolva problema:
1. Trimiteti prin posta o cerere in care solicitati sa fiti trecuta la pensie pentru limita de varsta incepand cu aprilie 2011, sa va fie comunicata in cel mai scurt timp decizia si sa va fie platite eventualele diferente de pensie incepand cu aceeasi data.
2. Faceti o sesizare la Casa Nationala de Pensii Publice.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult ,eu inca mai sper ca nu a fost intentie ci doar o eroare si ca orice eroare poate fi indreptata asa cum ati scris si dumneavoastra.Numai bine va doresc !!!!
Am inteles ce spuneti, insa va sugerez ca macar sa trimiteti cererea prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie anticipata partiala stan51 stan51 Am fost pensionat anticipat partial la data de 26.07.2012, conform dosarului de pensionarenr.220328 emis de casa de pensii slatina olt Sunt nascut pe data de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie prin adaugarea stagiilor de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie alexdany66 alexdany66 In luna decembrie 2005 am iesit la pensie ,la varsta de 39 ani si 7 luni, din cadrul MApN avand trecut pe decizia de pensionare PENSIE DE SERVICIU PENTRU ... (vezi toată discuția)
Aplicarea deciziei comunicate de pensionare la limita de varsta Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu In 2012 am iesit la pensie anticipata partial (penalizata).La implinirea varstei legale, in iulie 2013 am facut cerere (desi nu era necesar conf. legii ... (vezi toată discuția)