avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor si amenintari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor si amenintari

Buna seara. De curand sotul meu mi-a intrat pe adresa de mess si mi-a descoperit o discutie cu un barbat in cadrul careia filtram cu el. Nu a vrut sa ma creada ca a fost un flirt si atat si ma acuza ca l-am inselat. Ma ameninta cu divortul si cu faptul ca imi ia copilul. Deagaba m-am jurat ca nua fost nimicmai mult el spune ca le va folosi ca sa-mi ia copilul. Mentionez ca am stat cu copilul acasa 2ani.Acum are 2 ani si 7 luni. Am un venit decent, chiar putin mai mare decat al lui, casa este dinainte de casatorie si avem 50% fiecare din momentul cumpararii iar cand noi nu suntem acasa copilul meu sta cu parintii mei. Copilul e f atasat de mine dar recunosc ca il iubeste si pe el asa cum e normal. Eu am incercat sa ii explic ca e o greseala sa nedespartim dar imi tot repeta ca imi va lua copilul si voi regreta amarnic. Ce sanse are de reusita? Mie acum mi s-a ivit un post mai bun dar cu ceva deplasari si acum nu stiu daca sa il mai accept ca sa nu ma afecteze. Sunt disperata. Ajutati-ma.
Va obtine custodia comuna dar cel mai probabil locuinta copilului va fi stabilita la dvs, avand in vedere varsta copilului.
Spuneti-i ca nu avea dreptul sa va controleze corespondenta privata, si ca acest fapt ar putea avea consecinte penale, daca depuneti plangere.
Apoi, cum a mentionat si colegul, in cazul in care veti ajunge la divort , nimeni nu va lua copilul , ci ambii parinti vor avea drepturi si obligatii egale, autoritatea parinteasca se va exercita in comun, doar ca cel mic va avea stabilit domiciliul la unul dintre dvs., cel mai probabil la mama.
Poate nu veti ajunge insa acolo, cred ca exista sanse sa treaca peste incident, doar ca , ar putea fi nevoie de ceva mai mult timp.Daca , asa cum ati spus, nu era decat un flirt , incercati sa reparati totul si sa ramaneti impreuna.
Sper sa nu ajungem acolo insa m-a jignit foarte tare si asta in conditiile in care a fost si este singurul barbat din viata mea. Dar daca se va ajunge acolo nu-l voi lasa sa ma umileasca si as dori sa stiu daca intr-un divort voi putea cere proba cu detectorul de minciuni pentru ca el a spus ca va aduce martori insa acei martori e clar ca vor fi mincinosi astfel incat eu sunt dispusa sa fac proba detectorului cu minciuni pentru ca nu vreau ca vreodata copilul meu sa creada despre mine ca i-am inselat tatal. Totodata pentru ca stie cat sunt de atasata de copilul meu la orice pas ma ameninta ca imi ia copilul si nu o sa-l mai vad decat de 2 ori pe luna. Si asa cum am mentionat eu am stat 2 ani de zile acasa cu el, perioada in care el nici un scutec nu i-a schimbat. La nastere am stat 3 saptamani cu el in spital si pe cand copilul meu nu se stia daca va putea sa respire singur el s-a dus in Delta sa se relaxeze.
Ce sa mai zic ca este si o persoana care se enerveaza f repede si in trecut a fost si violent cu mine.
Inca o intrebare : va conta faptul ca eu am studii universitare si postuniversitare iar el nu are decat liceul? Ma gandesc la educatia pe care o poate primi copilul.
Multumesc si scuzati-ma daca v-am bombardat cu intrebari si cu problemele mele.
O zi frumoasa va doresc!
Nu veti putea solicita aceasta proba, insa daca va fi cazul, puteti face plangere impotriva martorilor pt marturie mincinoasa.
Sotul nu se va putea folosi de corespondenta dvs pt ca e obtinuta ilegal.
Tot ce ati scris aici in privinta comportamentului tatalui fata de copil, veti sustine si in instanta.
Nu aveti de ce va face griji in privinta copilului, se va decide ca ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca, dar domiciliul copilului va fi la mama. La mama unde ? preferabil aici unde locuiti acum, cu casa cum o sa faceti, ca si tata are domiciliul tot acolo?
Pentru ca exista neintelegeri mai ales in privinta celui mic, ar trebui sa apelati pt acest proces la un avocat sa va asiste
Da, nici dvs. nu veti putea cere proba cu detectorul de minciuni, nici sotul nu se va putea folosi de o proba obtinuta ilegal.Daca aduce martori mincinosi, depuneti plangere impotriva acestora, iar dvs. aduceti martori care sa confirme faptul ca ati fost si sunteti o mama devotata, si care v-ati ingrijit singura de copil pana la aceasta varsta a lui.
Studiile nu prezinta relevanta , insa, asa cum vi s-a ma ispus, aveti toate sansele ca cel mic sa ramana cu dvs., insa custodia se va exercita in comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului in concubinaj Radu190 Radu190 Salut,numele meu e Radu si am o intrebare dacă poate raspunde cineva . Va explic cum pot aceasta problema. Am trăit intr.o relatie de concubinaj din care ... (vezi toată discuția)
Divort - infidelitate Mirela99 Mirela99 Buna ziua, am o problema si va rog daca puteti sa ma ajutati Sunt inselat de sotie, am dovezi, conversatii pe skype, poze, de toate, ea nu stie inca ca am ... (vezi toată discuția)