Buna ziua,
Am pe numele meu o casa si un teren pt care soacra mea mi-a facut acte cand era in viata. Aceasta a fost casatorita cu un domn care de asemenea a decedat.Dupa deces nu s-a facut facut taxa de succesiune. Impreuna cu sotul si cumnatul meu (fiii doamnei) am decis sa vindem casa si terenul. Intrebarea mea este daca trebuie sa avem acordul mostenitorilor si din partea sotului soacrei mele?Eu avand act de propietate trebuie sa mai cer acordul cuiva pentru vanzare?Cum trebuie sa procedez?
Multumesc,
Daca prin exprimarea mi-a facut acte se intelege ca ati incheiat cu soacra dumneavoastra un act de v/c in urma caruia ati devenit proprietar, nu aveti nevoie de acordul nimanui pentru a instraina aceasta proprietate.
Daca soacra nu era unic proprietar asupra imobilului, ci il detinea impreuna cu sotul ei, nu putea sa va transfere dreptul de proprietate fara acordul acestuia sau, in cazul in care actul a fost incheiat dupa decesul sotului, fara acordul mostenitorilor acestuia.
Puteti fi mai explicit cu privire la actul incheiat?
Nu aveti nevoie de acordul nimanui pentru a vinde proprietatile,din expunerea dvstra se intelege ca actele au fost facute in timpul vietii sotului,altfel soacra nu ar fi avut posibilitatea de vanzare cumparare prin act autentic fara succesiune.
Multumesc pt raspuns,
Cred ca am gresit putin in exprimare.Soacra mea a fost unic propietar pana cand s-a hotarat sa ma treaca si pe mine in acte, astfel cand traia, ea si cu mine eram propietari pe casa si teren, jumatate/jumatate.Acum dupa deces, eu am act pe jumatate dar pt cealalta jumatate cum procedam daca vrem sa vindem tot?Intre cine se imparte cealalta jumatate?Intre fiii acesteia si mostenitorul sotului(este de asemenea decedat) sau doar intre fiii soacrei mele?
Sotul nu a figurat niciodata in actele de propietate ale casei si terenului.