avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa se trece in cazierul fiscal al asociatului ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa se trece in cazierul fiscal al asociatului unic?

Se noteaza insolventa in cazierul fiscal al persoanei fizice asociat unic la o societate?
Societatea are datorii la finante aproximativ 6000 lei, nu are si nici nu a avut active sau alte bunuri.
Cel mai recent răspuns: razvandmn , utilizator 14:47, 7 Aprilie 2012
In cazier sunt introduse doar fapte personale limitativ prevazute de lege(bancruta frauduloasa, etc). Societatea unde sunteti asociat unic are personalitate juridica distincta, deci datoriile pe care le are societatea nu au cum sa apara in cazierul dvs fiscal.
Detinatorii firmelor care sunt in insolventa se aleg cu inscrisuri in cazierul fiscal daca au instrainat activele companiei. Mai exact, in cazier se trece "fapta persoanei care instraineaza, in frauda creditorilor, in caz de insolventa a debitorului, o parte din active
Va multumesc pentru raspunsuri!
Am pus acesta intrebare deoarece stiu ca se noteaza si in cazierul fiscal al reprezentatului legal al unei firme , inactivitatea-adica nedepunearea formularelor la fisc.
In contextul acesta ma intrebam daca nu se oteaza si insolventa in curs.
Da se noteaza in cazierul fiscal al reprezentantilor legali nedepunerea declaratiilor.
Insolventa - e alta poveste.
Doar daca lichidatorul formuleaza o actiune in atragere si aceasta e admisa atunci DA va fi notata in cazierul fiscal fapta
Va multumesc pentru raspuns.
Foarte util forumul!

In instiintarea de la Finante scrie ca se poate contesta in termen de 30 de zile.DAca depun declaratiile retroactiv in acest termen se poate ca acesta notare sa nu mai ajunga in cazierul fiscal ?

Alte discuții în legătură

Ce inseamna? Dahrma Dahrma Ce inseamna infractiune de bancruta? (vezi toată discuția)
Infiintare srl, firmele la care mai e asociat sunt inactive Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Un domn are 2 societati comerciale declarate inactive la Finante (in ambele e asociat - nu stiu daca unic in una din ele sau in ambele cu cineva). ... (vezi toată discuția)
cazul meu-bancruta frauduloasa da sau nu ? ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Povestea sta cam asa: infiintez un srl cu un asociat( eu si administrator), srl nu va avea activitate dar achizitionez materie ... (vezi toată discuția)