avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de donatie

Buna ziua, am nevoie de o lamurire. In cazul unei donatii (mama doreste sa-mi faca act de donatie pe apartamentul in care locuim impreuna), in afara de sora mea (care este de acord cu acest lucru), mai poate ataca cineva actele? Ma refer la cumnat sau nepoti. Precizez ca mama este divortata de 30 de ani, apartamentul fiind cumparat de ea. Multumesc pentru raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:04, 27 Martie 2012
Nimeni in afara de sora dvs. Faceti donatia scutita de raport.
Ce inseamna donatie scutita de raport?
Sora dumneavoastra, care acum este de acord, va putea ataca actul de donatie dupa decesul mamei daca va constata ca i s-a incalcat rezerva succesorala.

Adaug ca acelasi lucru il vor putea face copii ei, daca vor veni la succesiunea mamei dumneavoastra prin reprezentare (in cazul in care mama lor nu ar mai fi in viata la deschiderea succesiunii dupa mama dumneavoastra)
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
themis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)