avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Activitate transport persoane in regim TAXI
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Activitate transport persoane in regim TAXI

Ce societate imi recomandati pentru a putea desfasura activitatea de transport persoane in regim TAXI???
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 16:58, 3 Aprilie 2012
La ce va referiti ? detaliati.....
Mi s-a recomandat PFA sau Intreprindere Individuala. Ma intereseaza avantajele si dezavantajele pentru fiecare caz in parte!!!
Pana la aparitia OUG nr. 46/2011, PFA nu putea avea salariati. Acum atat PFA cat si Intreprinderea individuala pot face angajari, si au acelasi tratament, fiscal si contabil.
O deosebire este ca in cazul intreprinderii individuale, respectiv, moştenitorii pot continua activitatea dacă îşi manifestă voinţa, printr-o declaraţie autentică, în termen de 6 luni de la data dezbaterii succesiunii. Când sunt mai mulţi moştenitori, aceştia îşi vor desemna un reprezentant, în vederea continuării activităţii economice ca întreprindere familială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea firma tip pfa/(ii) meserias meserias PFA/II constituita pe numele defunctului poate continua cu sotul supravietuitor? Sotul supravietuitor nu a fost desemnat ca administrtator. Poate sa asigure ... (vezi toată discuția)
Pfa nu difera de intreprinderea individuala? Concordis Concordis Buna ziua, Am cautat pe net diferenta dintre PFA si II si nu am gasit niciuna. Chiar nu este nici o deosebire intre cele doua? Mi se pare umpic ciudat :-/ (vezi toată discuția)
Inchidere i.i. iubiritza iubiritza Buna ziua. Plec in U.K. si doresc sa imi inchid firma. Am o I.I. Care sunt pasii si costurile pentru a face asta? Multumesc. (vezi toată discuția)