avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu un furnizor telefonie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu un furnizor telefonie

Un membru al familiei mele s-a abonat acum 3 ani la o telefonie mobila care facea reclama sa iei de la ei un stick ptr internet care este gratuit ptr doua saptamani de incercare, l-a luat si in decurs de o saptamana la predat ptr ca nu avea semnal in aceea localitate unde vroia sa il foloseasca, a intrebat daca costa ceva si i s-a spus ca nimic si i s-a anulat contractul.
Acum dupa 3 ani ii vine de plata o suma de 1900 de lei care reprezinta majorari la o suma de 30 de lei care trebuia sa o plateasca acum 3 ani.......a incercat sa explice prin scrisori si drumuri la acel magazin si nu vor sa-i ia doar suma de 30 de lei....din contra acum a primit un ultimatum ca va fi dat in judecata si ca dosarul va fi predat unei firme recuperatoare etc etc.....care la speriat foarte tare pe rudenia mea, fiind om simplu nu se pricepe la aceste chestii, stie ca nu a consumat nimic nu este abonat la aceea firma....nu a putut folosi internetul deloc si a predat chiar mai repede de 2 saptamani stikul........firma zice ca ia trimis scrisori prin posta in care il instiinta ca are de platit 30 de lei dar el spune ca nu le-a primi.Intrebarea mea catre dvs este: Poate sa ajunga in instanta si sa il oblige sa plateasca aceasta suma? sau cum ii scriu ei nu stiu ce executare silita daca nu plateste urgent aceea suma de 1900 de lei? Ce sfaturi ne dati va rog? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: victoria53 , utilizator 08:41, 28 Martie 2012
Daca face dovada ca s-a anulat contractul nu va pati nimic, adica, teoretic, ar trebui sa aiba un document de reziliere a contractului.
Se poate ajunge in instanta, insa depinde de judecatorul care va analiza probele daca il va obliga la plata sau nu.
Multumesc de raspuns.Mentionez ca nu are dovada rezilierii contractului dar i s-a facut confirmarea chiar de catre firma respectiva anularea contractului dandu-i si datele infintarii contractului si data de 7 zile dupa care a fost anulat contractul cand a predat si stikul inapoi.
Imi cer scuze la suma de plata s-a facut o eroare in loc de 1900 este vorba de 189 de lei ,am vazut asta acum cand am primit actele originale, rudenia mea vorbea in banii vechi ma chiar miram asa penalizari enorme.....Multumesc de intelegere
Nu e exclus ca datoria sa creasca pana ajunge la 1900 :)
Sa se adreseze protectiei consumatorilor deocamdata
Multumesc.O sa ii transmit acest sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Taxa de reziliere vodafone AninaPirvu AninaPirvu Buna ziua.In luna octombrie am fost invaluita in noianul vorbelor frumoase de catre un consultant vodafone..ca ne da doua tel mobile..mie si sotului..plus o ... (vezi toată discuția)
Contract rds tiberiussly tiberiussly Acum un an de zile am incheiat un contract de furnizare de servicii de internet cu rds.Anul s-a scurs si am fost la ei sa solicit rezilierea ... (vezi toată discuția)