avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract RDS
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract RDS

Acum un an de zile am incheiat un contract de furnizare de servicii de internet cu rds.Anul s-a scurs si am fost la ei sa solicit rezilierea contractului.Surpriza a fost ca in contract este stipulata o conditie prin care nu se poate renunta la contract daca nu i-am informat de aceasta reziliere cu cel putin 30 zile inainte de implinirea unui an de contract.Totodata,daca aceasta conditie nu a fost indeplinita,contractul iniital se prelungeste automat cu inca un an de zile fara drept de reziliere.
Ce se poate face in acest caz?
Multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters72658 , utilizator 10:16, 13 Februarie 2009
Formulati o cerere la RDS in care solicitati rezilierea contractului, dupa trecerea unui termen de 30 zile; apoi faceti o sesizare la Protectia Consumatorului, pentru clauze abuzive in contract.
Conform art.969 C.civ., contractul reprezinta legea partilor.
Doar daca reusiti sa dovediti pe cale judecatoreasca faptul ca aceasta clauza este abuziva, consider ca ati avea o posibilitate de a rezilia contractul cu RDS.
Inconvenientul este ca procesul poate dura cel putin un an de zile si este mai costisitor decat c/v abonamentului la RDS pentru un an de zile.

Av. Cermak Iuliana
faceti cerere scrisa de reziliere si luati numar de inregistrare.nu va pot forta sa mai stati 1 an ca abonat, se prelungeste automat cu 1 an dar nu mai aveti obligatii contractuale legate de perioada.faceti si copie de pe cererea de reziliere stampilata.mentionez ca nu sunt avocat dar tocmai am reziliat un contract cu rds dupa doar 7 luni de abonament dar in Romania functioneaza legea junglei si al tupeului.Daca aveti de predat echipamente neaparat sa le predati si sa luati un proces pt predare.Era sa uit, sa fiti la zi cu abonamentul altfel nu veti putea rezilia contractul.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
ContSters72658, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Upc nu doreste rezilierea unui contract al unei persoane juridice,prelungit abuziv leila memet leila memet buna seara,societatea mea a contractat un abonament de 2 ani de la upc de internet si televiziune,si acum pe data de 5 ian 2013 s-a incheiat;in decembrie anul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu mai platesc abonamentul de telefon? amelia20100 amelia20100 buna ,am si eu o problema am un ab la orange de9e pana in decembrie anul acesta,si in octombrie i-am sunat sa ii intreb daca imi pot micsora abonamentul si ... (vezi toată discuția)