avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mandat pt. imbunatatiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mandat pt. imbunatatiri

unul dintre proprietari da procura paratei pt. a intra, locui si reamenaja imobilul. (de fapt a fost o promisiune de vanzare a imobilului).parata intra in spatiu, face imbunatatiri, ceilalti coproprietari vin la imobil si se declara multumiti de cum arata, insa cand trebuie sa perfecteze actele de vanzare (imobilul aratand altfel acum) nu mai sunt de acord cu pretul stabilit si refuza perfectarea actelor. totodata promoveaza si actiune de evacuare a paratei din spatiul.Refuza plata imbunatatirilor motivand ca mandatul n-a fost dat de toti coproprietarii.
intrebarea mea este : daca pentru lucrarile de imbunatatiri era necesara procura de la toti coproprietarii. (nu s-a schimbat destinatia locuintei si nici nu s-a impiedicat exercitiul concurent si simultan al folosintei celorlalti coproprietari).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters244210 , utilizator 20:17, 27 Martie 2012
nu, nu era
imbunatatirile intra in sfera actelor de administrare, conservare...etc, si pentru aceste imbunatatiri ar trebui formulata reconventionla avand ca obiect pretentii urmand ca fiecare COproprietar sa suporte aceste cheltuieli in limita cotei pe care o are

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema certificat de mostenitor Manuela Dumitru Manuela Dumitru Sunt mostenitoarea, in cota de 1/6 a unui imobil ( teren + constructie), prin certificat de mostenitor .../2014. Notarul care mi-a emis certificatul de ... (vezi toată discuția)
Indiviziune ContSters262943 ContSters262943 Am depus o actiune de iesire din indiviziune . Coindivirarii ma ameninta cum ca oricum nu are ce sa mi ramina de acolo ( este o casa in care am copilarit - am ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat louisa louisa Considerati ca exista autoritate de lucru judecat in urmatorul caz: titularulunui contract de vanzare-cumparare,cetatean strain deschide o actiune de evacuare ... (vezi toată discuția)