avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare pentru urmatoarele persoane:
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare pentru urmatoarele persoane:

1. Barbat, nascut in august, anul 1952, intrat in campul muncii in august, anul 1974, 3 ani facultate inainte de cartea de munca, castig 3,5 ani in grupa a-II-a de munca;
2. Femeie, nascuta in ianuarie, anul 1954, intrata in campul muncii in august, 1974;
Cel mai recent răspuns: MihaiDamas , utilizator 09:44, 3 Aprilie 2012
1. Barbat ns.,in aug. 1952 va iesi la pensie la 65 ani .Reducerea cu un an pentru grupa II se face doar daca a lucrat minim 6 ani .

2.femeie ns.in ian .1954 va iesi la penmsie pt.limita de varsta in sept.2013 la 59 de ani si 8 luni .( Legea 263/2010)
1. Precizati care este perioada lucrata in grupa II de munca. Este suficient sa precizati in ani.

2. Doamna poate beneficia de:
-pensie pentru limita de varsta in septembrie 2013, la implinirea varstei de 59 de ani si 8 luni;
-pensie anticipata oricand doreste intrucat a implinit varsta de 54 de ani si 8 luni si a realizat stagiul de 37 de ani si 4 luni prevazut de lege.
Multumesc pentru raspuns, vin cu urmatoarele precizari: Vreau sa stiu varsta de pensionare pentru :
Barbat, nascut in august, anul 1952, intrat in campul muncii in august, anul 1974, 3 ani facultate inainte de cartea de munca, am lucrat 17 ani in grupa a II a de munca. Multumesc!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Domnul poate beneficia de:
-pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 60 de ani, adica anul acesta in august, intrucat a realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani;
-pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei de 61 de ani si 6 luni. Varsta standard de pensionare de 65 de ani se reduce cu 3 ani si 6 luni pentru perioada lucrata in grupa II de munca.
MULTUMESC FRUMOS!
VA URMARESC CU PLACERE SI INTERES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata/limita de varsta? ioana.crisan ioana.crisan Buna ziua! am o intrebare:taica-meu are varsta de 59 ani si 3 luni,nascut in 1951,a lucrat efectiv 32 ani si are 10 luni gr I si 17 ani grupa II. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensionarea vrinceanu mariana vrinceanu mariana Sunt barbat. nascut in lua august 1954.Am lucrat 11ani in grupa I ,14 ani in grupa II si 6 ani fara grupa. As dori sa aflu in ce an ma incadrez sa ies la ... (vezi toată discuția)
aproximarea anului de pensionare normala (limita de varsta) paragarafamus paragarafamus Cand trebuie sa depun actele necesare pensionarii normale avand grupa a II-a,castigata in instanta,cu reducerea din varsta a un sfert din anii de vechime(25 ... (vezi toată discuția)