avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... C.proc. civ - validare poprire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

C.proc. civ - validare poprire

pot cere in recurs dupa validarea popririi pensia de intretinere restanta, ulterioara introducerii actiunii si pana la solutionarea in fond a recursului?
instanta a validat poprirea dar doar pe perioada anterioara cererii de chemare in judecata, pe de o parte, iar pe de alta, eu am in vedere efectul devolutiv al recursului impotriva hot date fara drept de apel-respectiv aplicabilitatea disp art 294 cpc cred
:">
Cel mai recent răspuns: ContSters244210 , utilizator 21:26, 27 Martie 2012
Recursul nu are efect devolutiv, ci instanta va analiza cauza sub toate aspectele peste motivele de recurs daca s-ar constata cauze de nulitate .In speta nu puteti face cereri noi in recurs ,se judeca doar pretentiile deja formulate.
dar ce inseamna devolutiv? sau cum adica judeca sub toate aspectele recursul?
vin disp art 316 cpc in contradictie cu 294 cpc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire decizie recurs care evoca fondul ContSters305985 ContSters305985 intr-o cauza avand ca obiect revizuire decizie recurs pronuntata potrivit 304 indice 1 cpc, ( adica fara drept de apel ..cu recurs devolutiv- e pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendarea prev.de art.244(1) pct.1 cpc Irina S. Irina S. Aceasta cauza de suspendare poate fi invocata in fata instantei de recurs (la Tribunal) daca exista o alta judecata care se afla abia la fond ? Mai concret: ... (vezi toată discuția)
Introducerea apelului de către pârâți! Lixu Lixu Buna seara ,va rog sa ma lamuriti cu privire la declararea apelului , intr-un dosar civil cu mai multi paratii ,in dosar sant 4 paratii dar doar trei ... (vezi toată discuția)