avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

Buna seara , as dori sa imi inchiriez apartamentul si sa fie totul legal . Vreau sa va intreb ce documente imi trebuiesc si de unde pot face rost de un contract de inchiriere. Tot odata mentionez ca apartamentul este mobilat si nu vreau sa ma trezesc ca mobila "a disparut" , si in caz ca nu platesc intretinerea si restul datoriilor sa ii pot da afara sau sa imi pot recupera orice prejudiciu. Multumesc.Contractul de preferat as dorii sa fie pe perioada nedeterminata si sa poata fii incheiat la solicitarea mea.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2012
daredevilvio, utilizator
Cel mai recent răspuns: daredevilvio , utilizator 21:37, 27 Martie 2012
Mergeti la un avocat sa va redacteze contractul in conditiile dorite de dvs. si de chirias , avocatul poate atesta identitatea partilor continutul si data acestuia, sau la un birou notarial; . E de preferat sa faceti pe perioada determinata sa nu riscati prea mult dupa care incheiati cate un act aditional daca doriti sa-l prelungiti.Dupa incheierea contractului acesta se depune la organele fiscale unde veti declara chiria si veti plati impozit pe chirie . Aveti nevoie doar de actul de proprietate si de cartea de identitate la incheierea contractului .Daca sunteti mai multi proprietari contractul se va semna de toti proprietariui.
Si in legatura cu bunurile din apartament. De exemplu mobila ,cum evit sa raman fara ea ...sau pt persoane mai ingenioase cum pot evita sa nu ma trezesc cu o mobila mult mai veche in casa si sa mi se spuna ca este a mea . (Traim in Romania) .(Sa zicem ca la electronice si electrocasnice exista facturi dar la mobila nu am ...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi de clauze în contract pentru închirierea unui imobil Maiglo Maiglo Bună seara, Am o mare problemă, şi vă rog frumos să mă ajutaţi. trebuie să închiriez apartamentul, dar sunt total depăşită de situaţie. Doresc ... (vezi toată discuția)
Rezidenta kriss2304 kriss2304 Buna seara! As dori sa aflu pasii pentru a fi in legalitate privind inchirierea unui apartament. Nu locuiesc in judetul natal si as dori sa inchiriez un ... (vezi toată discuția)
Inchirirere apartament artur1971 artur1971 Buna ziua ! Am o garsoniera si as dori sa o inchiriez. Daca nu fac contract pot avea probleme ?Si in ce ar consta aceste probleme ? Daca fac contract unde ... (vezi toată discuția)