Am primit decizia de cercetare disciplinara in perioada preavizului, deci, dupa ce mi-am depus demisia de la actualul angajator.
Avand in vedere ca demisia mea a fost acceptata si inregistrata inainte de a mi se anunta cercetarea disciplinara, angajatorul mai are dreptul sa desfaca contractul de munca din initiativa sa (cum ar fi desfacerea disciplinara a contractului de munca)?
Din cate stiu, demisia vine din initiativa angajatului, fapt deja produs in ceea ce ma priveste, deci, nu inteleg cum ar mai putea angajatorul sa vina si sa desfaca el contractul de munca?
Mentionez ca nu am nici o alta abatere pana la data demisiei.
De asemenea, fapta pentru care s-a inceput cercetarea disciplinara s-a produs cu o luna inainte de demisie.
As aprecia un raspuns cat mai exact la problema mai sus mentionata. Multumesc!
1. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
2. C.i.m. inceteaza la data expirarii termenului de prleaviz ... pana la aceasta data c.i.m. isi produce toate efectele, astfel incat angajator este indreptatit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta savarseste o abatere disciplinara.
3. Concedierea disciplinara nu se poate dspune decat dupa efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile, in caz contrar, concedierea este lovita de nulitate absoluta.
4. In cazul savarsirii uei abateri disciplinare, angajatorul trebuie sa emita decizia de sanctionare in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Daca nu sunt respectate aceste termene atunci decizia de sanctionare este nula.
5. Aveti posibilitatea de a ataca in instanta decizia de concediere.. termenul este de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati.
Incetare 61 a)
ade31
Buna ziua,
Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)