avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare titlu de proprietate

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
vecina mea vrea sa conteste un titlu de proprietate emis in 1997 prin reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafata de 4 ha si 1400 mp, pe numele cumnatei sale (sotia fratelui decedat); acest teren agricol este mostenire de la parinti; in momentul cand a facut cererea, cumnata i-a promis ca-i va da si ei o parte din teren, lucru ce nu s-a intamplat.
Ce poate face vecina in aceasta situatie? mai poate fi contestat acest titlu?
Cel mai recent răspuns: sandavasilescu , utilizator 23:52, 28 Martie 2012
Nu stiu ce motiv de contestare a titlului de proprietate ar avea vecina. Insa, cu siguranta ca, daca va invoca nerespectarea promisiunii privind cedarea unei parti din teren, nu va avea nicio sansa de castig.
multumesc frumos pentru raspuns, voiam sa stiu daca mai poate ataca in instanta acest titlu tinand cont ca declaratia depusa la primarie, ca nu mai sunt alti mostenitori, a fost o declaratie mincinoasa.
Numai mostenitorii exclusi pot ataca titlul pentru acest motiv.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Anulare sau modificare titlu de proprietate andreicosminus andreicosminus In situatia in care s-a emis un titlu de proprietate pentru o suprafata mai mica decat cea cu care defunctul s-a inscris in registrul agricol (conform ... (vezi toată discuția)