avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... IMPOZIT PLATIT DUBLU
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

IMPOZIT PLATIT DUBLU

Buna seara,

Anul trecut am schimbat locuinta in urma casatoriei si implicit a trebuit sa schimb de la taxe si impozite sector 5 la sectorul 1 autoturismul pentru a fi in regula cu actele. Problema este urmatoarea: la sectorul 5 cand am sters din evidenta autoturismul mi s-a solicitat sa achit impozit, apoi la sectorul 1 la inscriere am platit din nou impozit.
Anul acesta am solicitat sa se faca o compensare, tinand cont ca am achitat de 2 ori si sa nu mai platesc pe anul 2012. raspunsul: nu se poate. Cum procedez sa recuperez suma unui impozit platit in plus de 162 lei si de unde.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters246530 , utilizator 17:00, 28 Martie 2012
Pentru anul 2011 datorați impozitul după cum urmează :
- la sectorul 5 până la data când s-a făcut radierea rolului fiscal pentru mașină
- la sectorul 1 de la data când a fost deschis noul rol fiscal.
Formulați în scris cereri de restituire a sumelor nedatorate, adresate direcțiilor de impozite și taxe locale din ambele sectoare. Solicitați și plata dobânzilor legale, calculate potrivit Codului de Procedură Fiscală. Obțineți dovada depunerii acestora. În cazul în care nu vă răspund în termen de 45 zile sau primiți un răspuns negativ, acționați în judecată cele două instituții, în contencios administrativ-fiscal, la secția specializată a tribunalului. Acțiunea în instanță trebuie făcută în termen de maxim 6 luni de la data la care ați primit răspunsul negativ sau în situația în care nu vi s-a răspuns, de la împlinirea celor 45 zile de la depunerea cererii.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
ContSters103772, utilizator
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se obtine un certificat fiscal in bucuresti? cassy cassy stie cineva in cat timp se obtine un certificat fiscal in Bucuresti? Gresesc cand afirm ca sectorul 5 este singurul in care obtinerea unui certificat fiscal ... (vezi toată discuția)
Anulare impozit in cazul vanzarii masinii johnny37 johnny37 Buna ziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. Eu sunt din Falticeni, jud. Suceava si in august 2008 am ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru impozit auto achitat deja irinapapuc irinapapuc Detin un autoturism din 2013, pentru care am platit in fiecare an impozitul, prin ghiseul.ro, la primaria sectorului 5, conform domiciliului meu initial. Din ... (vezi toată discuția)