avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salar 1/3 - ce se ia in calcul ?
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salar 1/3 - ce se ia in calcul ?

buna seara ,
va rog sa imi spuneti daca in calculul cuantumului popririi pe salar se iau in considerare membrii familiei in intretinere , descoperiri de cont - la care se plateste dobanda lunara , linie de credit mastercard - la care trebuie sa platesti dobanda lunar , alte credite-la care se platesc rate.
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:54, 10 Aprilie 2012
Cand se va infiinta poprirea pe salariu, nu se ia in considerare decat ce e cu titlu de retinere.
Puteti face dvs contestatie la executare in termen de 15 zile de cand aflati de poprire, puteti obtine sa va retina mai putin
Se poate obtine mai putin pe poprire daca probez si celelalte rate , nu ? e ciudat ca atunci cand se ia un credit de la banca - gradul de indatorare nu poate fi mai mare de 30 % din venituri in conditiile in care exista peroane in intretinere , ai alte rate , ai descoperit de cont , ai linie de credit . Iar in situatia inversa nu se mai tine cont, nu e o aberatie ?
Cand e vb sa va dea, analizeaza cu atentie si alte obligatii pe care le aveti ca sa fie oarecum siguri ca va permiteti sa le dati inapoi, cand dati banii silit inapoi, va retin cota max legala cf legii ( art409cod proc civ).
Pt ca dvs aveti si alte obligatii.. in special cea de a va intretine copiii, puteti face aceasta contestatie, nu stiu cu ce sanse, ramane de vazut
Va rog sa imi spuna cineva cum se calculeaza poprirea pe salar 1/3 ? Mi-e mi-au calculat 1/3 din brut si l-au retinut din net . Ceea ce inseamna poprire 1/2 din net . E corect ?
Multumesc,
Nu e corect, cand e vb de poprire se face referire numai la venituri nete, faceti contestatie.

Art. 409 coc procedura civila
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

ART. 169 codul muncii

(4) Reţinerile din salariu cumulate nu pot depãşi în fiecare lunã jumãtate din salariul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme poprire vasiledela4 vasiledela4 Am o problema cu executorul judecatoressc eu sunt angajat cu 2 ore am un salariu de 260 ron patronul a virat 87ron conform legii a fost anuntat ca suma se v-a ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu fsaromania fsaromania am primit la serviciu poprire pe salariu de la o banca. eu mai am rate la kruk (preluate de la bcr) dar nu mi se opresc pe stat, le platesc la banca. de la ... (vezi toată discuția)