avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cuantumul si diferentele de pensie in urma punerii in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cuantumul si diferentele de pensie in urma punerii in aplicare a unei hotarari judecatoresti

Dupa 2 precese pentru gradul 1 pensie am primit o decizie dar nu inteleg nimik iar avocata nu prea doreste sa imi explice. Va rog sa ma lamuriti si pe mine despre ce este vorba cat ar trebui sa fie diferenta de incasat si pensia dupa aceasta decizie, sa mai depun contestatie. Va multumesc anticipat.

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:39, 28 Martie 2012
Ce spune decizia curtii de apel? Nu inteleg de ce este punctul de pensie 541 lei si nu 732,8
@Alex_Munteanu

Atat era valoarea punctului de pensie in noiembrie 2007 (OUG nr. 111/2007). Drepturile de pensie sunt stabilite si platite cu data de 24.11.2007, prin urmare nu putea fi trecuta valoarea actuala a punctului de pensie.

@ALEX007JUST4U

Aveti drepturi de pensie stabilite la 680 lei incepand cu 24 noiembrie 2007. Daca veti inmulti punctajul mediu anual din decizie cu valoarea punctului de pensie trecuta tot in decizie, veti ajunge la acest cuantum (1,25649 X 541). Veti primi, insa, 921 lei lunar (1,25649 punctaj mediu anual inmultit cu 732,8 valoarea punctului de pensie). Diferente veti primi din 24.11.20007 iar cuantumul acestora depinde de evolutia valorii punctului de pensie.
@Gabriela Pintea
deci pensia lunara sa inteleg ca va fi de 921 lei adica mai mica decat pensia pe care o am acum de 931 lei din care 51 lei retinuti de CASS? sau nu am inteles eu bine?
in mod normal cred ca ar trebui sa fie pensia ceva mai mare deoarece pana acum nu am primit nimic pentru gradul 1.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
ALEX007JUST4U, utilizator
In decizia dvs. de pensie punctajul mediu anual este de 1,25649. Cuantumul unei pensii se determina prin inmultirea punctajului mediu anual cu valoarea unui punct de pensie (art. 94 din Legea nr. 263/2010). Atat vad in decizie, atat pot sa va spun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa calculez cu aproximatie cuantumul pensiei de invaliditate jetli jetli Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta: vreau sa calculez cu aproximatie cuantumul pensiei care este egal cu produsul dintre punctajul mediu anual si valoarea ... (vezi toată discuția)
Pensii florin sebastian florin sebastian se maresc toate pensiile? daca nu, de ce nu toate? (vezi toată discuția)