avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat al sotului somer?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat al sotului somer?

Daca unul dintre soti este somer si celalt nu are nici un fel de venituri , beneficiaza de asigurare de sanatate gratuit ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:45, 28 Martie 2012
Teoretic sotul este asigurat,insa cu plata asigurarii de la somaj, iar dvs. ar trebui sa puteti sa fiti coasigurata unui asigurat.Totusi acest tip de situatie particulara nu este reglementata ca atare in legislatie,de aceea sfatul meu este sa va interesati direct la Casa de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia poate fi coasigurat daca nu a fost declarat la locul de munca al sotului elisa_simionca elisa_simionca Buna, daca sotul este angajat, iar sotia este casnica, insa sotul nu a declarat-o la locul de munca, pentru a putea fi declarata coasigurat este sau nu ... (vezi toată discuția)
Sotul somer. sotia casnica poate fi coasigurat? anaionescu67 anaionescu67 Buna ziua, Sotul meu va intra in somaj din data de 02.09.2013. Eu fiind casnica sunt in intretinerea lui. La actualul serviciu (CIM inceteaza din 30.08.2013) ... (vezi toată discuția)
Daca nu mai sunt somer si nu am niciun venit nu mai sunt asigurata in sistemul public de sanatate? OAIDA-ANETA OAIDA-ANETA Buna seara Sunt nelamurita: daca am iesit din perioada de somaj si nu mai am nici un venit inseamna ca nu mai sunt asigurat? Nu mai pot beneficia nici ... (vezi toată discuția)