OAIDA-ANETA a scris:
Buna seara
Sunt nelamurita: daca am iesit din perioada de somaj si nu mai am nici un venit inseamna ca nu mai sunt asigurat? Nu mai pot beneficia nici de minimum de asigurari medicale ca sa nu mai vorbesc de un card de sanatate international pentru ca nu am de unde obtine o adeverinta de salariat si nici un cupon de ajutor de somaj? Inseamna ca ar trebui sa platesc asigurarile de sanatate "cash" la Casa de Asigurari? Cum ar trebui sa procedez? ma poate lamuri cineva?
Multumesc
1.Aveati obligatia sa va asigurati,dar nu puteti face dovada platii contributiei la sanatate cu data terminarii perioadei de somaj indemnizat.
2.In functie de situatia familiala concreta in care va aflati,adica persoana singura fara venit,sotie de sot asigurat,mama de copil asigurat, familie fara venituri,aveti urmatoarele alternative:
A. fie persoanele din familie asigurate,respectiv sotul sau copilul dvs.fac demersuri pt. a va acorda statut de coasigurat la sanatate,
B.fie dvs.incheiati un contract de asigurare cu casa.
C.fie faceti demersuri pt. obtinerea de ajutor social de la Primarie,caz in care veti fi asigurata fara plata contributiei.
Reveniti va rog cu detalii in sensul celor expuse mai sus,pt. a va putea indruma ce aveti concret de facut.