avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... litigiu cu firma de cablu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

litigiu cu firma de cablu

Buna seara!Am primit azi o somatie de la firma de cablu cu care am reziliat contractul in dec.2009, ca trebuie sa platesc 200 eur. ptr.nepredarea echipamentului (modem+decodor) in 5 zile de la rezilierea acestuia sau voi fi dat in judecata.Echipament nu mai am,suma mi se exagerta ca sa o platesc (in comert un modem costa 50 ron),nu mai am nici contractul pe care l-am facut cu ei si nici procesul verbal de predare-primire al echipamentului catre mine.I-am cerut celui de la "comercial" cu care am discutat azi ,sa imi dea si mie o copie a actelor semnate cu ei si mi-a zis ca trebuie sa fac o cere la" juridic" ,si daca vor ei atunci imi vor da.
Am vreo scapare de la plata?
Cel mai recent răspuns: belcris14 , utilizator 18:13, 28 Martie 2012
Din cate cunosc, nu era posibila reziliarea contractului fara dovada predarii echipamentului.
Chiar daca nu ati pastrat un exemplar din contract, ar fi fost de folos procesul verbal de predare a echipamentului primit de la societatea respectiva. Daca se ajunge in instanta veti avea ca si argumente perioada de timp scursa de la reziliarea contractului (de ce daca ati reziliat contractul in 2009 vi se cere echipamentul in 2012 ?) si clauza din contract din care reiese ca predarea echipamentului este o conditie sine qua non pentru reziliere.
Daca cineva are timp, asta e adresa unde am gasit un contract de la firma de cablu:[editat ] La pagina 3 punctul 6.1.11 se face referire la acea suma. Multumesc.

[editat - este interzisa postarea pe forum a unor astfel de date]
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Daca si in contractul incheiat de dvs. cu societatea in cauza exista clauza 6.1.11 atunci nu se explica de ce au asteptat din 2009 (este prevazuta predarea echipamentelor in termen de 5 zile) pana acum fara sa va notifice. Oricum daca ati predat echipamentele pe baza de proces verbal de predare-primire, acesta ar trebui sa existe in registrele de intrare-iesire (cu numar de intrare primit) ale companiei.
Nu exista nici un proces verbal de predare-primire nici la ei ,nici la mine.Este la ei doar acela, ca mi-au dat echipamentul,de returnare nu exista .
Nu exista procesul verbal pentru ca nu ati predat echipamentul sau pentru ca a fost pierdut de catre ambele parti?

Alte discuții în legătură

Echipament predat!! dupa 4 luni primesc factura plata servicii!!!??? julius.jr julius.jr Am avut contract cu o firma de cablu. In noiembrie 2009 am cerut rezilierea contr si mi s-a cerut sa returnez chipamentul{ desii acesta era platit}.Dorind sa ... (vezi toată discuția)
Leasing auto ferarumihaela ferarumihaela Buna ziua, cine ma poate ajuta cu o informatie si anume . Am un leasing pt un cap tractor.Nu am platit vreo 3 rate din cauza ca nu mai este de munca.Nu vor ... (vezi toată discuția)
Firma de prestari servicii cablu tv solicita plata factura dupa incheiere contract de furnizare servicii korra1 korra1 Buna seara, In urma cu 2 ani, mai exact luna ianuarie 2013 am reziliat contractul cu UPC Romania, furnizorul de cablu tv (contract initiat pe 23.11.2009). ... (vezi toată discuția)