avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se acorda somajul?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se acorda somajul?

Buna ziua.
Am inteles ca pot beneficia de indemnizatie de somaj cei care in ultimii 2 ani au lucrat minim 1 an cu carte de munca. Intrebarea e, se calculeaza inclusiv ziua de cand si pana cand sau se calculeaza din luna cutare pana in luna cutare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:45, 28 Martie 2012
Legea nu spune "in ultimii 2 ani sa fi lucrat lucrat minim 1 an", ci sa fi avut stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.
Acele 12 luni se socotesc pe zile calendaristice, adunate din ziua in care a fost incheiat CIM si pana in ziua specificata in decizia de incetare a CIM din motive neimputabile dvs.
De asemenea, cele 12 luni pot fi adunate in timpul celor 24 de luni, nu trebuie sa fie consecutive si nici la acelasi angajator.
Stagiul se socoteste complet daca cele 12 luni ati lucrat cu contract de 8 ore.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? paprika1981 paprika1981 Am lucrat la o firma 2 ani jumate si am plecat cu demisia la zi.Dupa 4 luni am revenit la aceeasi firma si lucrez de 2 luni.Situatia financiara a firmei nu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? maryang maryang Mentionez ca am lucrat fara intrerupere la o firma timp de 3 ani.In octombrie anul trecut am intrat in somaj pe o perioada de 12 luni.Cu 2 martie 2011 mi-am ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de somaj? BG BG Care sunt conditiile de acordare a indemnizatiei de somaj? In situatia in care persoana care solicita somajul a avut mai multe zile nemotivate sau concediu ... (vezi toată discuția)