avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj in lipsa uneia dintre parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj in lipsa uneia dintre parti

buna ziua sunt din galati ,dar de 3 ani locuiesc in londra uk, am aflat de la rude ca sotul , cu care sunt casatorita de 11 ani dar separata de 3 ani , divorteaza de mine acest lucru nu e o problema chiar ma bucura, in schimb in timpul casatoriei noastre am facut un imprumut ipotecar la o banca ,am platit 7 ani impreuna apoi 1 an sotul a fost in penitenciar si am platit singura iar de 3 ani plateste singur , va mentionez ca ,imprumutul a fost luat pe 30 ani,deci nu sa achitat, as vrea sa va intreb : Daca poate face partaj in lipsa mea pentru ca nu sunt in tara ,Daca am drepturi asupra bunurilor facute impreuna si care au ramas la domiciliu ,Ce se va intimpla cu casa cumparata am dreptul la ceva , dat fiind faptul ca am parasit domiciliul ? VA MULTUMESC FOARTE MULT SPER SA MA PUTETI AJUTA
Cel mai recent răspuns: az14 , utilizator 16:26, 4 Aprilie 2012
Orice bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun iar dv. aveti o cota de 50%. Pentru a dovedi si participatia dv la dobandirea bunurilor comune ar trebui sa administrati probe in apararea dv. Daca nu va puteti prezenta la dosar exista posibilitatea sa angajati un avocat sa va reprezinte si sa va apere interesele, in functie de ceea ce doriti dv sa obtineti din partajarea bunurilor comune.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
Carmen Chitu, Avocat
buna seara va multumesc ca ati raspuns atit de repede dar totusi as vrea sa insist sa ma lamuriti in legatura cu casa cumparata cu credit ipotecar dar ne achitata ce se va intimpla? Si mai am o mare rugaminte care vine din partea unei prietene catre dumneavoastra daca se poate ? este vorba de un cuplu care traieste in concubinaj de 5 ani si ea este divortata legal el este inca casatorit si are si copii dar au locuit impreuna au cumparat teren ,casa si doua masini ea nefiind in tara sunt pe numele lui ,in cazul in care se despart ce se intimpla are dreptul la bunurile cumparate ,din banii amindurora dar pe numele lui? VA multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
az14, utilizator
In privinta casei, unul din soti poate cere atribuirea casei si preluarea ratelor bancare, dansul ar avea intaietate pt ca locuieste in ea iar dvs in afara tarii. Veti obtine o despagubire pt cat ati platit pana acum.

Cunostinta dvs munceste pt a spori averea sotilor, bunurile imobile cumparate vor intra la partajul intre soti, cunostinta poate interveni in procesul de partaj insa ramane sa dovedeasca ca banii ei sunt in acele bunuri.
Daca barbatul nu vrea sa divorteze, femeia are un drept de creanta asupra bunurilor cumparate daca dovedeste ca a contribuit. Situatia e urata, oricum
Va multumesc frumos pentru raspuns .
Buna ziua din nou Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare Va scriu in numele prietenei mele are 23 de ani este din Bacau este intr-o relatie de 4 ani fara acte legale si nin timpul acesta au rezultat 2 copii minori de 2ani si jumatate si 1 an si patru luni Relatia dintre ei este foarte deteriorata este violent dar continua sa stea impreuna pentru ca este amenintata ca i se vor lua copii si va fi declarata ca paraseste domiciliul sau ca este mama imorala Va rog sa imi spuneti ce drepturi legale are asupra copiilor si cum poate sa plece de acolo pentru ca nu mai are pe nimeni decit o matusa care e necajita si ea VA ROG MULT SA O AJUTATI ARE MARE NEVOIE VA MULTUMESC FRUMOS

Alte discuții în legătură

Imprumut cu ipoteca pe apartamentul sotiei - sot platitor - divort - schimbare ipoteca amuri amuri Buna seara! As dori un sfat si o directie juridica pentru urmatoarea problema: O doamna, casatorita, a constatat ca soacra sa a facut un imprumut la ... (vezi toată discuția)
Divort jonelinio jonelinio Buna ziua, Am o matusa care este stabilita impreuna cu sotul si copii in SUA .Aceasta mi-a spus ca sotul ei a bagat la divort acolo. Impreuna detin cateva ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal elenusht elenusht buna ziua, am nevoie sa ma ajutati cu o informatie. Dupa 4 ani de casnicie, sotul meu m-a parasit pentru o alta femeie. El a plecat de acasa, fara sa anunte ... (vezi toată discuția)