avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 30 de zile

Pe data de 23.02.2012 am atins in parcare un alt autoturism , incercand sa ies din parcare . I-am zgariat usor spoilerul spate . M-am inteles cu pagubitul (el refuzand sa primeasca asigurarea pe motiv ca asigurarea este in Anglia si dureaza mult solutionarea dosarului de daune) , si i-am dat pe data de 29 februarie suma de 100 de euro . Dupa 2 zile , acesta m-a contactat telefonic , cerandu-mi alti bani . Am refuzat sa ii dau , acesta amenintandu-ma cu "pilele" lui din politia rutiera .
Pe data de 14.03.2012 , acesta a depus o plangere la politia rutiera .
Pe data de 27.03.2012 , am primit o citatie , solicitand prezenta mea la politia rutiera .
Astazi , 28.03.2012 , m-am prezentat la serviciul rutier , unde am declarat cele intamplate . El nu a recunoscut ca a primit bani de la mine , iar mie mi-a fost suspendat permisul pe perioada de 30 de zile , pe motiv ca nu am declarat accidentul in termen de 24 de ore . Asupra lui nu s-a aplicat nici o sanciune , cu toate ca nici el nu a declarat accidentul in termenul legal.
S-a comis un abuz?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 20:09, 28 Martie 2012
chiar daca s-a comis (adica ar fi putut pierde si el permisul ptr 30 de zile deoarece nici el nu a raportat accidentul in 24 de ore, mai ales ca putea fi chiar el vinovat de acest accident), nu mai aveti ce face. aveati obligatia raportarii accidentului in 24 de ore sau sa incheiati o intelegere amiabila, in scris. Faptul ca i-ati dat bani nu echivaleaza cu solutionarea amiabila a accidentului.
as vrea sa stiu ce spune legea exact .
care sunt obligatiile lui de pagubit , si ce trebuie el sa faca?
termenul de 24 de ore se aplica doar mie?
eu sunt vinovatul accidentului . El era parcat .
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2012
WasntMe, utilizator
tocmai ptr ca dvs sunteti vinovat, obligatia va incumba doar dvs si nu partii prejudiciate. de aceea vi s-a suspendat permisul ptr 30 de zile doar dvs.
insa, un avocat v-ar fi aratat cum puteati naste indoiala si avea "sansa"sa piarda si el permisul ptr 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare amiabila LucianBru LucianBru Buna ziua, In urma cu doua zile am fost parete vinovata a unui accident rutier cu daune materiale. Am incheiat amiabila. Intre timp partea vatamata nu ... (vezi toată discuția)
Retragere declaratie accident auto Baietzii Baietzii Buna ziua. Pe data de 13.07.2013, am avut parte de un accident auto minor. Conducatorul auto care a provocat accidentul nu a oprit pentru a rezolva amiabil ... (vezi toată discuția)
Accident butnar11 butnar11 Buna ziua, Aveam autoturismul parcat in fata firmei la care lucram si un coleg mi-a lovit masina cu ... (vezi toată discuția)