avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retragere declaratie accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retragere declaratie accident auto

Buna ziua. Pe data de 13.07.2013, am avut parte de un accident auto minor. Conducatorul auto care a provocat accidentul nu a oprit pentru a rezolva amiabil problema ivita. Gandindu-ma ca as putea ramane fara permis daca se duce sa declare accidentul, am fost la biroul de accidente usoare si am completat acea declaratie. Acum, mi-am dat seama ca am exagerat, pagubele fiind infime. Imi pot retrage declaratia? Mi se pare prea mare eforul si timpul pierdut pentru a solutiona acest caz. Sunt convins ca celalalt sofer nu o sa recunoasca si o sa trebuiasca sa fac eu drumuri pe la politie.
Cel mai recent răspuns: Baietzii , utilizator 15:47, 16 Iulie 2013
Relatati ca celalalt conducator auto se face vinovat de producerea accidentului dar este posibil sa ramaneti fara permis! De ce? Este bine ca ati declarat accidentul ptr a nu fi pus in situatia de a da cu subsemnatul si a ramane fara permis ptr 30 de zile ptr nedeclararea accidentului care trebuie facuta in 24 ore.
Declaratia nu o mai puteti retrage ptr ca a fost inregistrata.
Celalalt conducator auto va fi convocatt ptr declaratii si in mod sigur veti fi si dvs. convocat ptr lamurirea situatie.
Am relatat faptul ca daca nu ma prezentam si se prezenta el, eu puteam ramane fara permis, deoarece nu am fost sa declar. Exact din cauza drumurilor si a timpului pe care il voi petrece pe acolo, doresc sa retrag declaratia.
Pagubele sunt infime. Am fost mai mult de teama sa nu ma confrunt cu situatia de mai sus.
Nu exista nici o posibilitate sa dau alta declaratie in care sa sustin ca nu mai doresc continuarea acestui caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine constata daunele auto daca nu am asigurare farmvet farmvet Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat ... (vezi toată discuția)
Accident usor decs decs Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate. Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea. Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)