avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Renuntare amiabila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Renuntare amiabila

Buna ziua,

In urma cu doua zile am fost parete vinovata a unui accident rutier cu daune materiale. Am incheiat amiabila. Intre timp partea vatamata nu s-a prezentat la constatare si m-a sunat ca trebuie sa vorbim ca nu este ok. Poate acum sa renunte la amiabila si sa anunte politia? Sau poafe sa-mi ceara suplimentar despagubiri fata de polita RCA. Mentionez ca daunele sunt usoare, gen spoiler, stop si aripa spate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:58, 24 Aprilie 2019
Bună ziua!
Da, poate renunța oricând la procedura amibilă și să anunțe poliția.
Poate să vă ceară și despăgubiri mai mari, dar ele trebuie dovedite. Altfel, le va cere fără succes.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj

Alexandru Matache a scris:

Bună ziua!
Da, poate renunța oricând la procedura amibilă și să anunțe poliția.

Politia o poate anunța, dar are doar 24 de ore pentru a face acest lucru fără sa fie sancționat, conform art. 79 /1/b, altfel risca (si) suspendarea permisului pe 30 de zile conform art. 100/3/g din OUG 195 /2002. Cele 24 de ore au trecut, după cum relatează autorul postării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am avut un accident ,circulam pe un drum cu prioritate,din ... Brandiu Silvestru Brandiu Silvestru Buna ziua,am avut un accident ,circulam pe un drum cu prioritate,din partea stanga mi-a iesit brusc in fata o masina care avea stop,dar nu l-respectat,si ... (vezi toată discuția)
Am depus plângere la politie împotriva fostului partener, tatăl copilului meu, care m-a lovit peste față. ce va urma și ce pedeapsă va primi? marevna marevna Am depus plangere la politie impotriva fostului partener, (tatal copilului meu) , care m-a lovit peste fata cu dosul palmei. Doresc sa stiu ce va urma in ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara cu o masina parcata radu313 radu313 Buna ziua, astazi am avut o tamponare usoara cu o masina parcata in timp ce faceam o intoarcere pe un drum cu 2 sensuri. din cauza ca pe ambele sensuri erau ... (vezi toată discuția)